Atlas. Fotograf Sofia Boman

Tredjeplats för 17 årslag i Kraftmätningen

2023-03-20 | Magnus Wickert

Vårt 17 årslag slutade på en finfin tredjeplats i Sollentunahallen på lördagen. Inte alls långt från Gefle som slutade på andra plats som bara var några hundra poäng före oss. Det blev två grensegrar genom sololöpande Linn Adolfsson på 800m 2,14,23 hela 9 sekunder före tvåan samt Ruben Frisk som segrade i längdhoppet med 6,19.

I laget var det faktiskt hela 4 aktiva som i år fyller 15 år och alltså har chans att vara med i tävlingen i ytterligare två år. Olivia Pihl är en av dem och slutade på andra plats i längdhopp med 5,34 och bara en placering ner kom Edwin Larripa Taxell i höjdhopp med 1,81. Även Livia Salov Klaesson placerade sig högt i höjdhoppet på 1,57 som är tang pers trots att vi är mitt i grundträning.

På 800m blev det förutom grensegern också två femteplatser genom Mina Hägglund 2,28,08 och Anton Petersson 2,06,32 deras enda lopp för säsongen inomhus. Vi hade några stolpe ut också som kunde, i alla fall i teorin, gett tillräckligt med poäng för en andra plats i tävlingen. Bland annat en diskning på 800m för linjetramp samt ett fall precis före mållinjen på 60m i ledning.

Stafettlaget slutade också på en total tredjeplats och vinnare i andra heatet med tiden 2,34,76 två och en halv sekund före tvåan i heatet.

Stor grattis till hela laget för en härlig kämpainsats. Nu jobbar vi vidare mot utomhussäsongen och kommande tävlingar.

Resultat

Lagpoäng

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se