Fotograf Sofia Boman

Friidrottsvecka med lek och skoj på Hässelby IP! 

Anmälan är öppen!

Friidrottsskola på Hässelby IP, spännande och trevlig upplevelse i sommar!

Ni som får vara med är 7 till 14 år gamla och får prova på friidrottens olika grenar. Ni får under trivsamma former chansen att test exempelvis höjd- och längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning.  

I sommar finns det därmed sex veckor att välja mellan:

 • Vecka 24: (tre dagar) onsdag 14 juni till fredag 16 juni
 • Vecka 25: (fyra dagar) måndag 19 juni till torsdag 22 juni    
 • Vecka 26: (fem dagar) måndag 26 juni till fredag 30 juni
 • Vecka 27: (fem dagar) måndag 3 juli till fredag 7 juli
 • Vecka 32: (fem dagar) måndag 7 augusti till fredag 11augusti
 • Vecka 33: (fem dagar) måndag 14 augusti till fredag 18 augusti

Träna friidrott på sommarlovet. Hässelby SK arrangerar sedan flera år en populär Friidrottsskola på Hässelby IP. Friidrottsskolan är öppen för pojkar och flickor från 7 till 14 år (födda 09 – 16). Där får du pröva på friidrottens olika grenar, t.ex. höjdhopp, längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning.

Hässelby SK är en  av landets främsta friidrottsklubbar. Duktiga och entusiastiska friidrottare från Hässelby SK som har gått en ledarutbildning jobbar på Friidrottsskolan. Förutom friidrott under sommardagarna blir det lekar, tävlingar, skoj och skratt. Deltagarna delas in i olika grupper efter ålder. 

Anmäl dig här! >>>

Se filmen om Tiger! >>>

I början och slutet av sommarlovet

Vecka 32: i första hand för dig som redan tränar friidrott i Hässelby SK (eller i någon annan friidrottsklubb och som är född mellan 2009-2016. Även andra intresserade är mycket välkomna.

En vecka innan Friidrottsskolan börjar mejlar vi info om verksamheten med tips om klädsel m.m

Välj vilken eller vilka veckor som passar bäst. De flesta kommunala grundskolor börjar vecka 33.

Anmäl dig här! >>>
En bekräftelse skickas via e-post direkt efter det att du gjort anmälan.

Avgifter för friidrottsskolan

Här är anmälningsavgifterna för de olika veckorna:

Vecka 24; 930 kr

Vecka 26, 27 , 32  och 33; 1550 kr   
Vecka 25 ; 1 240kr   (midsommarveckan).       
Specialvecka 32; 1 550 kr. Klubbmedlemmar 900 kr
 

Anmälan är bindande och halva avgiften återbetalas om avanmälan görs tre veckor före start i respektive vecka. Det går även bra att byta vecka.

Sista anmälningsdag

 • Vecka 24: 11 juni     
 • Vecka 25: 16 juni   
 • Vecka 26: 22 juni
 • Vecka 27: 29 juni 
 • Vecka 32: 4 augusti
 • Vecka 33: 11 augusti  

Subvention för boende i kommunala bostadsbolag

Hässelby SK:s friidrottsskola sker i samarbete med Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholms Hem och Hässelby Hem. Bolagen subventioner anmälningsavgiften till de som bor i något av bolagen.  I anmälan fyller man i lägenhetens kontraktsnummer samt vilket bolag man bor i. Avgifter för boende i något av bolagen:

Vecka 24; 330kr
Vecka 26, 27, 32 och 33; 550 kr   
Vecka 25 - 440 kr  (midsommarveckan).       
Specialvecka, vecka 32 är för barn som redan tränar friidrott.

Du kan läsa mer om bostadsbolagens sommaraktiviteter här

Detta ingår

 • Friidrottsskolan är öppen kl. 09.00 – 15.00 varje dag.
 • Alla dagar ordnar våra duktiga ledare, och ett inspirerande, omväxlande och roligt program.
 • Varje dag serveras lagad lunch och mellanmål.
 • Du får Friidrottsskolans t-shirt, Friidrottsskolans diplom och medalj.
 • I avgiften ingår även, utan extra kostnad, ett medlemskap i Hässelby SK för 2023. Därmed gäller Friidrottsförbundets friidrottsförsäkring under friidrottsskolan och eventuell fortsatt klubbträning.

Barntillsyn kl 8 - 9 och 15 - 16

Extra barntillsyn kostar 245 kronor per vecka, utöver ordinarie kostnad för Friidrottsskolan. Barntillsynen beställs i anmälan.

Ledare för den extra barntillsynen finns på idrottsplatsen från kl. 08.00. Det finns även ledare som är kvar till kl. 16.00. Detta för att underlätta för föräldrar som vill lämna sina barn innan Friidrottsskolan börjar, eller som inte kan hämta barnen redan kl. 15.00.

Ledare för den extra barntillsynen finns på idrottsplatsen mellan kl 08.00-09.00 och 15.00-16.00.

Har du missat att beställa extra barntillsyn vid anmälan, går det att ordna i efterhand om du mejlar här Kostnaden blir då 245 kr.

Anmäl dig här! >>>


På Hässelby idrottsplats

Friidrottsskolan anordnas på Hässelby IP, Loviselundsvägen 100 i Hässelby Villastad. Närmaste T-banestation är Hässelby Gård. Buss 119 från Spånga station till Backlura stannar också vid Hässelby Gård.

Här ligger Hässelby IP
Idrottsplatsen har fina allvädersbanor och håller högsta klass för friidrottsträning. Flera av Hässelbys landslagsstjärnor tränar på idrottsplatsen.

Träffa landslagsstjärnor

Varje vecka är en av Hässelbys landslagsstjärnor gästtränare på Friidrottsskolan under en dag. Han eller hon ger då träningstips i sin gren. Bland dem som gästat Friidrottsskolan återfinns bland andra klubbens mycket meriterade Angelica Bengtsson, Vanessa Kamga och Simon Pettersson.

Jesper Hellström började sin karriär med att delta i Hässelby Friidrottsskola. Nu är han landslagshoppare i tresteg. 2019 säkrade han SM-guld med 15,80. Under säsongen blev det till slut 16,53, det  nya personliga som för upp som 8:e genom alla tider i Sverige, grymt. Jesper deltog i EM 2022 där han blev tia.

Hässelby SK är en  av landets absolut främsta friidrottsklubbar. Föreningen har en bred verksamhet för ungdomar, juniorer och seniorer där alla har möjlighet att träna och tävla på den nivå som passar bäst. Några av dem som idag är med i landslaget gick för några år sedan Hässelbys Friidrottsskola.

Diplom och medalj

Sista dagen varje vecka är det dags för sommarmästerskap. Då genomförs en trivsam tävling i de olika grenar som provats på under veckan. Dagen avslutas med prisutdelning. Alla deltagare får Friidrottsskolans diplom och medalj.

Vi är utomhus

Observera att Friidrottsskolan äger rum utomhus. Därför är det bra att ta med en vattentät kasse med extra kläder och skor - ifall det skulle börja regna. Ett torrt ombyte kan vara skönt om vädrets makter inte riktigt är att lita på.Har du några frågor kontakta gärna Hässelby SK:s kansli:
E-mail: här


Telefon: 08-739 97 06

Varmt välkommen till Hässelby SK:s Friidrottsskola!
Hässelby SK

 

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se