Fotograf Sofia Boman

Har du eller någon du känner många tankar kring mat?

Hitta sin balans

  • Efter kontakt med Emma Lindblom fick jag rådet att läsa den information om att hitta sin balans, om energibalans, energibrist och ätstörningar, som skidförbundet har på sin hemsida.
  • Denna ”handbok” förklarar på ett enkelt sett energibehovet när man är idrottare, tecken som kan tyda på ätstörning, och hur man som kompis, ledare, tränare eller vårdnadshavare kan tänka om man känner sig orolig för att någon i ens närhet har problem med ätstörning.

Dokumentärserien Ätstört

SVT har nyligen släppt en dokumentärserie med titeln Ätstört och det är tre entimmesprogram, https://www.svtplay.se/atstort

  • I den här dokumentärserien får vi följa några olika individer med olika livssituation och utmaningar i förhållande till sitt ätande, det vill säga ätstörning, som är en sjukdom.
  • Anhöriga, tränare, forskare och andra experter kommer med information om problematiken kring ätstörningar.
  • Hur livet förändras och anpassas, hur omgivningens förhållningssätt påverkar den som är sjuk, om hur behandling kan gå till.
  • Man får veta att ett viktigt steg för att bli frisk är att kontakta vården.
  • Den hjälp som verkar viktigast i tillfrisknandet är relationer, att ha någon att prata med. Det kan vara en partner, föräldrar, bästa vän, tränare eller terapeut.

Vem ska man kontakta?

Emma Lindblom (health@emmalindblom.com) jobbar på Bosön/RF och man kan vända sig till henne med funderingar, men hon jobbar idag inte kliniskt med ätstörningar där också en läkarkontakt behövs. Emma hänvisar till följande kontakter:

Idrottspsykologiska rådgivare

Vill du prata med någon?

Om du har funderingar och känner att du vill prata med någon, så är vi flera ledare, tränare och andra i klubben som inledningsvis kan lyssna.

Mia Edvardsson,

om du vill nå mig så finns jag på mia.edvardsson[at]telia.com &  0730 - 97 80 12

 

 

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se