Axel Djurberg, Nordisk 2023. Foto Deca Text&Bild

Grupp 2010

Vad har hänt sedan Karlstad?

2024-03-25 | Nathalie

Så vad har grupp 2010-haft för sig sedan Karlstad…

De har tränat hårt och fått beröm för sin styrka och spänts.

De har deltagit vid Distriktsmästerskapen. Där fick vi se Emilia hoppa tresteg för första gången på en tävling och vi hoppas att det inte var sista gången! Hanna satte ett nytt personbästa i längd när hon fick till ett hopp över 4 m.  

De har haft 12 aktiva uttagna till Riksmästerskapen i Södertälje i mitten på mars. Flera valde att sova kvar i en närliggande skola och det verkar ha varit mycket uppskattat. På RM fick vi se en rafflande kultävling, där Emil från Tureberg i sista stöten gick om Hugo med 1 cm och därmed knep silvret.

Elin drog upp tempot i sitt heat på 1000m, stumnade lite på slutet men satte ett nytt pb med över 5 sekunder. Emelie gjorde en fin insats i viktkastning där hon drog till med ett kast över 9 m. Fritiof fick till ett riktigt bra hopp i tresteg som mätte hela 11.42 cm, bravo! Eddie satte pb på 200m och gjorde ett fint lopp på sin delsträcka i stafetten.

Vi fick se Ida kliva högst upp på prispallen i stav med det nya fina personbästat på 2.76m och en stund fick vi även skryta om att ha en Sverigeetta i gruppen.

Ida redo för stavtävlingen

De har varit på Hässelbygalan och fått träffat klubbens maskot Tiger och fått stå i strålkastarljuset. Nästa år är vi övertygade om att ännu fler kommer att få ta plats på scenen.

Klubbens maskot Tiger

De har varit sitt vanliga glada och välkomnande vi och sett till att vi efter Påsk kommer att välkomna tre nya aktiva till gruppen.

De utmanade sig själva när två av våra aktiva åkte till Växjö på en mångkampstävling och de är nu en erfarenhet rikare.

De ser till att avsluta denna inomhussäsong med bästa förutsättningarna inför en spännande utomhussäsong där de ”på riktigt” kommer att få vara p/f14 en utomhussäsong där de aktiva gett sig tusan på att ”Vi ska bli bättre än Tureberg!”

Nu är vi redo för utomhussäsongen!

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se