Vanessa Kamga, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Grupp 2010

Svealandsmästerskapen i Märsta 2023

2023-09-19 | Nathalie

Två silvermedaljörer! 

I helgen delades Sverige in i tre delar, Norrland, Svealand och Götaland när regionsmästerskapen för aktiva födda 2009 och 2010 skulle avgöras.

Stockholm och Gotland delas även in i lag Öst och lag Väst, där Hässelby tillhörde lag väst tillsammans med bland annat Sundbyberg, Bromma och Huddinge.

Dessa Stockholmslag tävlade mot Södra Svealand där bland annat Glanshammar IF är med och Mittsvenska som bland annat Upsala IF tävlade för. Lite förenklat så kan en säga att varje lag har med de åtta bästa inom varje gren.

Tävlingen ägde rum på Midgårdsvallen i Märsta, man kan lugnt säga att arrangörerna hade önskat sig en annan start än vad de fick nu med massa teknikkaos och sjuka funktionärer. Men till slut kunde tävlingen komma i gång och de jobbade på bra och tog i kapp tid.

Från oss tävlade Astrid, Ida, Lavina, Emelie och Hugo KB. Även Ebbe var uttagen men på grund av skadeproblem kunde han inte vara med.

Emelie som haft oturen att vara sjuk veckan innan tävlingen gjorde en bra insats och satte bland annat pb i spjut. Håller tummarna för en bättre uppladdning nästa gång!

Lavina hade en tuff lördag med tre grenar (spjut, 600m och höjd), vi fick äran att njuta av ett nytt pb på 600m och fina försök på 1.35 i höjd.

Hugo hade en jämn match i kula för p13, där det endast skilde 8 cm fram till en 3:e plats, men jag misstänker att han är nöjd med sitt nya pb i stav?!

Astrid var uttagen i alla fyra kastgrenar och det gick väl ok i kula, sämre i spjut men ett nytt pb i slägga (klubbrekord) och ett oväntat silver i diskus gör att hon är stolt över helgens insats.

Ida tävlade inte på lördagen utan var på plats för att heja på kompisarna, för att sedan få ställa klockan tidigt på söndagen då stav var första grenen ut för f13. Det blev en spännande tävling som slutade med att Ida kunde gå därifrån med en silvermedalj. Strongt jobbat!

 

Något som var nytt för våra aktiva var att det var övernattning i en närliggande skolbyggnad. Så efter tävlingen på lördag var det gemensam middag i matsalen, sedan häng på skolan och sedan sovdags på luftmadrasser i ett klassrum tillsammans med de andra deltagarna. Tror att det var en nyttig erfarenhet för dem.

Jag i egenskap av lagledare för f13 Väst sov också över och är imponerad över hur bra de skötte sig, det märktes att de förstod att det var tävling dagen efter.

Avslutar med några citat från de aktiva

” Jag tyckte det var roligt att vara med. Kul även med övernattning och lära känna flera som man tävlar mot. Även lärande att se många duktiga i olika grenar”

” Jag tyckte det var väldigt trevligt att träffa andra tävlande, och vara på ett nytt ställe där jag fick många bra minnen!”

”Det var en rolig helg och mycket olika saker var roliga”

” Det var roligt att få mycket tid att hänga med sina kompisar och även med nya kompisar eftersom det var övernattning”


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se