Fotograf Sofia Boman

HSK Runners

Onsdagsträningen flyttas till kl 18 den 7 juni

2017-06-05 | Marianne Fricke Stjernström

"Sverige på fötter" är en sorts Earth Hour för motion. Bakom står Svenska Friidrottsförbundet. I Hässelby och Vällingby står Långlöpargruppen och klubben för en gå, jogga, spring-aktivitet på onsdag den 7 juni mellan kl 18-19. 

Onsdagen den 7 juni är årets datum för Manifestationen "Sverige på fötter". Svensk Friidrott  vill inspirera svenskar att resa sig från TV:n och faktiskt komma igång på alla möjliga sätt på en och samma timme runt om i hela landet.

Vi, i Långlöpargruppen, vet ju precis hur viktigt och hur härligt det är att röra på oss. Därför förlägger onsdagsgruppen sin träning till mellan kl 18-19 för att kunna vara med och agera värdar. Alla i gruppen som kan behövs behövs tillsammans med resten av klubben och Hässelbyloppet för att med gemensamma krafter få folk i Hässelby och Vällingby att gå, jogga eller springa denna timma.

Kom till IP inför kl 18 och hjälp till, är du snäll. Tag gärna med dig någon hågad granne eller kompis.

Vi kommer att ha tre längder på banor. Från IP ned till Grimsta elljusspår. De som väljer kortaste banan vänder där nedanför elljusspårets inledande backe.

De som väljer halvlånga banan joggar röda, korta, elljusspåret (det blir totalt knappt 5 km med vägen till och från IP) och de som springer långa banan väljer gula banan (totalt blir det 7-8 km ungefär). Alla banorna avslutas tillbaka till IP igen.

Din uppgift blir att vara glad och trevlig och övertyga folk om att vi har kul i vår grupp så att de får lust att testa att träna med oss. 

Långlöpargruppen kommer att ha träningar i stort sett hela sommaren.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se