Tre medaljer

Mångkamps SM summering

2020-02-02 | Maria Samuelsson

Idag avslutades mångkamps-SM i Sollentuna, nästan hemmaplan för oss Hässelbyare, åtminstone under inomhussäsongen, och vilket SM vi kan summera! I kampen om poäng för SM-pokalen tog vi hela 39 poäng på denna första SM-tävling för året och det är hela 18 poäng mer än förra årets SM. En kanonstart på resan mot vårt mål på 400 poäng. 5 guld, 1 silver, 3 brons och ytterligare 3 femteplatser, helt otroligt!

Bland seniorerna och juniorerna blev det en händelserik söndag.

På tjejsidan hade vi idag Klara Rådbo som genomförde sin femkamp i F19. Klara persar med över 300 poäng, till 3916 och slutar även trea i seniorklassen, hennes första senior-SM-medalj.  Klaras serie är stabil med mersmak och perset i kula , 12,43, är dagens bästa tillsammans med den riktiga kämpainsatsen på avslutande 800 metersloppet. Klaras citat på Friidrott.se är något som sammanfattar helgen riktigt bra ” Vi är ett jättebra mångkampsgäng i Hässelby dit många kommit just för att satsa på mångkamp vilket är jättekul. Och vi har tagit många medaljer nu i helgen”.

Calle af Forselles vann P19 med helgens mest överlägsna mariginal, 549 poäng och slog samtidigt Fredrik Samuelssons klubbrekord. Calle fick 5480 poäng och även i häckloppet slog han klubbrekord med 8,16. Men det var ganska nära att nyblivne Hässelbyaren Jonatan Håkansson var först på häckloppet. Han rusade in på 8,20 alltså endast fyra hundradelar bakom. Jonatan visade sen enormt hjärta i både staven där ingånghöjden klarades först i tredje och sen på avslutande 1000m. Det blev en bronsbelöning för Jonatan som därmed också tog sin första individuella SM medalj.

I M22-klassen blev Simon Thor 2:a och hans persade på 60 m häck och på avslutande 1000 meter. Simon tog också grensegern i stav genom att klara 5.05! Simons poäng räckte till en 5:e plats i seniorklassen.

Fredrik Samuelsson vann sitt femte raka inomhus-SM-guld och gick i och med det upp i delad ledning med Petter Olson genom tiderna. Fredrik hade ingen toppendag i dag heller, men stavhoppet på 4,85 var det han var minst missnöjd med. Fredriks segerresultat blev 5808 poäng. I intervjun med Friidrott.se säger han att han trots allt är påverkad av beskedet att inomhus-VM flyttats och att det såklart inverkar en del på motivationen.

Arrangemanget var helt klart ett lyft mot tidigare år med många starter och ganska stor publik som hjälpte till och höll stämningen på bra nivå. Vi var många supportrar till våra aktiva i hallen och såväl tränare som  styrelseledamöter på plats är mycket nöjda med helgens utfall.

Alla resultat

Foto Sofia Boman:

Calle af Forselles högt i stav, Fredrik Samuelsson över mål på häcken, Klara Rådbo klarar i höjd, Simon Thor ännu högre i staven, Jonatan Håkanson (t vä) och Calle (mitten) firar medaljerna 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se