Bild på Angelica Bengtsson

Mångkamps-SM junior- & senior

2020-02-01 | Magnus Wickert

Fredrik Samuelsson inledde sitt mångkampande på lördagen men var allt annat än nöjd med 60m loppet. Därefter gjorde Fredrik en riktigt stabil insats i resterande grenar och har efter dag 1 en ledning på drygt 230 poäng till Österrikaren Dominik Distelberger som bjudits in för att kunna göra en bra serie. Ytterligare 34 poängs marginal ner till SM tvåan Marcus Nilsson. Också riktigt kul att se Fredrik hoppa högt i höjd igen även om 7,39 i längd kanske gav mest mersmak.

I P19 klassen leder även Carl af Forselles i sammandraget med nästan 400 poäng efter en fin första dag. Här ska man främst lyfta längdhoppet 7,17 som kom i tredje omgången i det pressade läget med två tramp. Inte bara ett bra hopp i mångkamp men även ett nytt fint klubbrekord med hela 24 cm marginal.

I samma klass har Jonatan Håkansson känning på medaljtrion efter första dagen. Under höjdhoppet slog Jonatan pb hela fyra höjder i rad och slutade på 1,80. Även i kulstötningen blev det rejält nytt pb med cirka metern och nästan dröm 10.

I M22 deltar Simon Thor och är trea efter dag 1 och har dessutom häng på en topp 6 placering i seniorklassen. Simon persade i både kula och längd samt tangerade sitt pb på 60m. Imorgon har Simon sin absolut starkaste gren i stavhoppet där han redan i år hoppat hela 5,13 som för närvarande placerar honom som Sverigetvåa.

Alla resultat

Förhoppningsvis kan vi komplettera en del med bilder från andra dagen.

Foto: DECA Text&Bild


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se