Nora Lindahl, UEM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Grupp 2010

Luciaspelen 2023

2023-12-11 | Nathalie Wetterstrand

Personbästan, trötta ben och en Bragdguldsvinnare!

I helgen var den största gruppen av aktiva från 2010-gruppen och tävlade i Luciaspelen i Sätrahallen. För många var detta första tävlingen för säsongen och det märktes att vi kört hårt med dem. Det var många trötta ben dag två… Målet är inte att de ska vara på topp nu utan när vi närmar oss slutet på inomhussäsongen.

Tanken med tävlingen var att de skulle få testa på hur det är att nu vara F/P14 och bland annat lyckas gå från 1m hoppzon till 20 cm planka för ett godkänt hopp, något som inte är helt enkelt.

Det ska synas att Hässelby är på plats!

Vi fick äran att se Hanna göra sin tävlingsdebut något som bland annat resulterade i en 3:e plats på 60m för F15, detta gör oss extra glada.

Hanna på prispallen

Det var som sagt svårt det där med planka och efter att justerat och justerat ansatsen så fick Isak till en grym plankträff i sista försöket och slog till med ett PB på 4.48

Sätrahallen fyllde 25 år och detta firades genom att bjuda in Angelica Bengtsson, Moa Hjelmer, Michel Thornéus och Daniel Ståhl, självklart passade några av våra aktiva på att ta en bild tillsammans med 2023 års Bragdguldsvinnare.

Ett glatt gäng

P14 kula blev en jämn match mellan våra aktiva, där Hugo drog det längsta strået och satte ett fint nytt PB. Misstänker att Fritiof var lite trött i kroppen efter finalhoppning och en fin 2:a plats i längd, final på 60m och sedan kula.

Fritiof inför finalen på 60m

För F14 kula var det första gången med ny vikt (3kg) och vi är imponerade över hur de aktiva tog sig ann detta, höftträning med häck verkar ha lönat sig 

Nu kör vi på med mer kondition, styrka, rörlighet och finslipning av teknik inför Göta Ungdsomsspel i Karlstad i slutet på januari.

Glöm inte att näsandas!

/Nathalie och Tommy


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se