Bild på Jesper Hellström

Fredriks rytande har fått gehör och spridning

2019-08-22 | Fredrik Samuelsson

Många har kommenterat mångkampens plats och roll i Sverige. Så här dagen efter inlägget på Facebook och mediekarusellen sammanfattar Fredrik Samuelsson det hela. 

 


Fredriks rytande fick gehör. Här har han intervjuats av Sveriges Radio.

 

WOW.

Måste bara säga - Vilken respons och uppbackning. Så mycket delningar och kommentarer där folk är förstående är helt magiskt att se. Syftet med inlägget var inte att söka tröst, jag ville belysa delarna vi varit besvikna över. Skriva från hjärtat om hur det varit dem senaste åren, hur vi hamnat i skymundan, samt att folk skulle få en väckarklocka om saker och ting. Oerhört tacksam för kärleken från alla möjliga håll och kanter. Mångkamp berör!

Det är nu man förstår hur mycket folk som står bakom en och följer en - jag hoppas innerligt att jag och mina mångkampskollegor kommer få visa upp oss mer för just Er ute på banan.

Enstaka personer har reagerat på annorlunda sätt - och inte alls förstått vad vi menar. Hade uppskattat att hen gärna ringt upp mig så hade jag kunnat förklara synpunkterna och helheten.

Diverse medier har uppmärksammat mitt inlägg och under eftermiddagen gästade jag även Sveriges Radio. 
(https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1346191?programid=2830) 2.06 in i programmet.

https://www.expressen.se/sport/friidrott/en-skam-trott-pa-diskrimineringen/

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/qL7mOO/ryter-ifran-det-ar-en-skam

Jag har redan varit i kontakt med personer från förbundet som förstår vår frustration och besvikelse. Respekten är ömsesidig och jag kommer inom en snar framtid att sätta mig ned med dem och gå igenom en hel del av våra önskemål för att tillsammans utveckla Svensk Mångkamp.

Vilken kraftsamling och genomslag!

Framåt skall vi.

 

Läs Fredriks rytande som publicerades igår >>>


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se