Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Äntligen en Hässelbygala

2022-06-22 | Jenny Rudin

Efter två års uppehåll så kunde vi äntligen köra vår gala på riktigt igen. Den här gången på vår egen idrottsplats, och samtidigt ha lite invigning av ”nya” banorna. Runt 200 personer hade anmält sig och vi grillade korv, fikade och minglade ihop - i alla åldrar. Bengt, vår ordförande klippte bandet på banorna och en stor skara medlemmar sprang eller gick ett premiärvarv på den nya banbeläggningen. Lite skillnad mot den plan bredvid kohagen som vi fick låna av greve Carl Bonde 1913 då allt började.

Vi delade ut priser för klubbmästare och de som slagit klubbrekord under säsongen 2021. Vi delade ut en ny tränings-och tävlingsmedalj till de yngre aktiva*. Vi hyllade våra tränare/ledare och lite extra Matt och Nicke som blev 2021 års tränare.

Angelica Bengtsson som avslutat sin karriär fick också ta emot hyllningar från klubbkompisarna och berätta lite om sin nya vardag som pensionerad stavhopperska. Hennes bästa minnen var från de första tävlingarna i HSK-linnet då hon slog juniorvärldsrekord! Angelica fick sen också själv agera prisutdelare till våra yngre stjärnor.

En annan stjärna på plats var vår OS-medaljör Simon Pettersson, som fick priset för årets bragd! Inte helt oväntat efter hans fantastiska år 2021. Simon intervjuades också och ser självklart fram emot både VM och EM under sommaren, kanske blir det en mångkamp till någon gång berättade han också!

År 2021 hade klubben fyra deltagare på OS i Tokyo och vi fick hylla tre av dom på plats; utöver Simon och Angelica så fanns också vår hinderlöpare Emil Blomberg på Hässelby IP den ljumma sommarkvällen. Sarah Lahti, den fjärde OS-deltagaren befinner sig på höghöjdsläger och kunde inte komma - men Sarah vann priset för årets prestation. Tre svenska rekord under 2021 utöver OS-platsen var motiveringen.

Ett specialpris delades också ut denna galakväll - till Solveig Humla som är en trogen medlem och numera supporter i klubben. Så sent som igår under Lag-SM i Uppsala var hon och Sven-Erik på plats. Solveig fick bland annat en HSK-jacka med specialtrycket hedersmedlem på ryggen. Den lovade hon ha på sig på nästa års Lag-SM om hon är på plats! Tack Solveig för alla fina insatser i klubben genom åren.

Utöver alla nämnda så fick även dessa pris:

  • Årets ungdomspojke Linus Jansson
  • Årets ungdomsflicka Nora Lindahl
  • Årets juniorpojke Ragnar Carlsson
  • Årets juniorflicka Lisa Gunnarsson
  • Lars-Johan Oscarssons stipendie: Elias Boman och Nora Lindahl
  • Silfvers hederspris: Elias Boman, Hannah Kinane, Samuel Berhane, Linn Adolfsson och Alexander Hägg
  • Lars-Johan Oscarssons hederspris: Johanna Pihl, Nora Hägg, Ida Malmborg, Isabelle Malmborg, Anton Petersson, Irving Lind, Marcus Beckman och Elliot Hultell

Tack alla för en trevlig kväll med mycket klubbkänsla - ett av våra fokusområden vi har som målsättning i vår klubb. ??🔴?? Fler bilder kommer inom kort på hemsidan.

*för de som inte var på plats kan ledare för resp grupp hämta sina medaljer på kansliet och dela ut på någon träning framöver.

Text: Maria Samuelsson


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se