Bild på Frida Åkerström

Långlöpargrupp

Vikten av återhämtning

2015-09-10 | Marianne Fricke Stjernström

Lördagen den 19 kl 9:30 kommer Mia Edvardsson att berätta om återhämtning för löpare. Återhämtning är nödvändigt! Men består inte vara av vila. Mia är utbildad hälsopedagog och hjälper klubbens elitaktiva med idrottsmassagen på SM-tävlingar.

 


Mia Edvardsson.

Vi är några stycken som har fallit för löpningen. Oavsett om vi vill springa kort, långt eller jättelångt så vill nog de flesta av oss utvecklas. Det behöver inte alltid innebära snabbare tider utan kan vara att genomföra ett längre lopp med stora marginaler, eller att bibehålla löpningen som en träningsform genom hela livet.

De flesta av oss vet att träning innebär nedbrytning av kroppen, som sedan genom en bra återhämtning byggs upp och blir både starkare och mer uthållig. Återhämtning är inte bara vila från träningen, utan sådant i livet som också påverkar hur snabbt din kropp är redo för ett nytt pass.

 

Det rör sig bland annat om periodisering i träningen, sömn och kost. När man inte har balans i träning och återhämtning kan man råka ut för skador. Genom att bli bra på återhämtning så kanske man kan utveckla sin löpning på ett ”enkelt” sätt. Mia hälsar alla välkomna!

Mia är hälsopedagog och jobbar med idrottsmassage och löpning. Hon började träna löpning med hässelbyare 2006 och blev medlem 2008. Hon har gått hälsopedagogutbildningen på GIH och kompletterat med idrottspsykologi och träningslära. 

Efter föreläsningen som tar ungefär en timma så tränar vi som vanligt. 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se