Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Vänsterpartiet vill självklart jobba för Bällstahallen

2018-08-21 | Marianne Fricke Stjernström

Vänsterpartiet vill självklart jobba för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt. Det svarar Mehdi Ogyzsoy (v) i idrottsnämnden på klubbens enkät som undersöker hur de olika partierna kommunstyrelsen, idrottsnämnden och stadsdelsnämnden ställer sig inför kommunalvalet i Stockholms stad.

Så här löd frågorna:

  1. Är ditt parti berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt?
  2. Vad anser ni att idrottsrörelsen bidrar till i Stockholm som stad?

Tack för mailet. På fråga ett är svaret självklart ja. På fråga två så vill vi  lyfta fram betydelse av alla frivilliga krafter som möjliggör för alla barn-och ungdomar att idrotta i Stockholm , utan dessa krafter skulle idrottsrörelse haverera. Frivilliga insatser underlättar också för alla barn och ungdomar att träna  och idrotta organiserat oavsett föräldrarnas ekonomiska förhållanden. Idrottsrörelse bidrar till en viktigt demokratisk arena där människor med olika bakgrund möts med lika villkor.

 

Mvh

 

Mehdi Oguzsoy (v) ledamot i idrottsnämnden 

 

Klubben har även fått svar av Amanda Elfström (v) ledamot i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd:

- Jag vill även understryka att vi som är lokalt aktiva för Vänsterpartiet här i Hässelby-Vällingby välkomnar en lokal friidrottshall i Bällsta. Vi kommer att bevaka frågan och trycka på för att det beslut som redan är taget kommer att införlivas, skriver hon i ett mejl till klubben.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se