Tre medaljer

Långlöpargrupp

Tre årsbästa på Stockholms Stadion

2017-01-16 | Marcus Österberg

De var fyra tuffingar som startade, för att springa Stadion Marathon Stockholm. Löparna valde själva hur långt de sprang så Göran avverkade en mil, Beniam och Samuel ett halvmaralångt lopp och Marcus satsade på hela maratondistansen.

 


Beniam, Marcus och Göran, tre nöjda stadionlöpare.

Det resulterade i fyra nöjda herrar och tre årsbästa av HSKs Långlöpargrupp på Stadion Marathon Stockholm!

Göran valde att köra 10 km (avkortat varv som gav 10 varv att springa) vilket han gjorde med flagan i topp.

Göran öppnade hårt och ända till 7,5-8 km hade han en ledning på ett tiotal meter, Vid 8 km fick han släppa ledningen och försöka att hänga på killen som legat bakom honom i 8 km. Göran gick i mål 43 sekunder efter segraren på tiden 44:26. Otroligt start gjort!

 

Beniam och Samuel  startade i Halvmarathon.(14 varv)

Beniam öppnade starkt och höll jämt tempo både uppför och nerför hans jämna lopp gav utdelning och han slog PB med tiden 1:35:10 vilket gav honom en imponerande 8 plats.

Samuel som inte tränat så mycket den senaste tiden hade som mål att gå under 2 timmar han klarade det med dryga minuten 1:58:34.

 

Marcus startade i maraton. Maraton innebar 28 varv på den 1,5 km långa varvbanan 180 höjdmeter och 2 ganska tvära vändpunkter x 28.

- Målet idag var att komma i mål under 3:30:00. Tiden stannade på 3:25:21 och med den tiden knep jag 7 platsen, säger Marcus och tillägger:

- Vi alla 4 är supernöjda med dagens insats så vi tror på bra tider nu på söndag när vi åker till Vila de Santa Pola i Spanien och springer halvmarathon.

Till loppet >>>

 


Tävlingen avgörs på en vändbana på 1500m utanför stadion. Normalt brukar starten gå inne på stadion men vid sidan av skidspåren var det blankis så starten gick uppe vid Vallhallavägen detta år. Banan går från stadion ner till Östermalms IP.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se