Atlas. Fotograf Sofia Boman

Tidigare mästare i uppmärksammad come back

2015-03-17 | Marianne Fricke Stjernström

När sprinten Robert Nilsson -61 gjorde come back på veteran-SM för en dryg vecka sedan, är han en del av en ny trend. Åtminstone antyder friidrott.se detta. Även den forne JEM-mästaren i höjd; Mats Kollbrink -70, ska vara en del av denna trend. 

Traditionellt har det varit kastarna och långdistansarna som efter en paus återkommit till friidrotten för att mäta sina krafter som veteraner. Men nu på IVSM var det hela sex 60m-löpare från 70-, 80- och 90-talen som deltog med framgång. Bland dem Hässelbys Robert Nilsson. Han sprang på den fina tiden 7,96 i försöken, sedan tvingades han bryta. Roberts pers från 1987  var 6.82. Robert vann även SM-guld på 100m samma år.

Men ensam gör ingen trend. Robert var en av sprintrarna, de övriga var: Lion Martinez, Huddinge, Mattias Sunneborn, Spårvägen, Jesper Skoglund, Lerum, Christer Garpenborg, Gnistan, Lena Aruhn, Tureberg. 

Även hopparna har börjat återvända, skriver friidrott.se. Mats Kollbrink från klubben hade pers i höjd på 2.26 när han var JEM-vinnare 1998. De andra hopparna som återkommit: David Frykholm och Michael Hoffer.

Se klubbens egen IVSM-resultatrapportering.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se