Socialdemokraterna: Vi har länge drivit frågan om Bällsta

2018-08-27 | Marianne Fricke Stjernström

Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren från Socialdemokraterna i Stockholm har svarat på klubbens enkät om partiet är berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt. 

- Vi har under hela den här perioden arbetat för att skynda på processen vilket resulterade i att utredningsbeslutet kunde tas tidigare än planerat.

Här är svar från idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren, Socialdemokraterna i Stockholm.

 

1)      Är ditt parti berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt?

Vi vet att det finns ett stort behov av ytor för friidrotten i Västerort och har länge drivit frågan om idrottsinvesteringarna i Bällsta. I mars 2017 fattade idrottsnämnden ett utredningsbeslut gällande projektet som innefattar flera idrottsanläggningar. Där har vi från socialdemokraterna varit tydliga med att friidrottshallen ska byggas först. Vi har under hela den här perioden arbetat för att skynda på processen vilket resulterade i att utredningsbeslutet kunde tas tidigare än planerat. Vi hoppas få till en ny friidrottshall så fort som möjligt men samtidigt vet vi att grundliga utredningar måste göras då det omfattar ett större idrottsområde. Vi hoppas att Bällsta så småningom kommer bli ett viktigt centrum för friidrotten i Stockholm.

 

2)      Vad anser ni att idrottsrörelsen bidrar till i Stockholm som stad?

Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse. En samhällskraft som engagerar och inspirerar många barn och unga i Stockholm. Alla de idrottssatsningar som vi gör från stadens håll är i syfte att förbättra förutsättningarna för alla de föreningar som verkar i Stockholm, och det är många. I stort sett alla specialidrottsförbund finns representerade och det finns otroligt många engagerade ideella krafter som verkar för att skapa ett mer inkluderande och aktivt Stockholm.  Idrotten är så mycket mer än bara rörelse och motion, idrotten skapar viktiga mötesplatser, minnen och vänskaper. Idrotten bidrar till att barn och unga från olika områden och med olika behov träffas och sysselsätts samtidigt som folkhälsan förbättras. Det kan vi tacka alla eldsjälar i idrottsrörelsen för.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se