Linn Adolfsson, USM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Snabba Hässelbyloppet utvärderar lopp och enkät

2015-11-18 | Marianne Fricke Stjernström

Var fjärde deltagare slog sitt personliga rekord på Hässelbyloppet. Det framgick av en enkät som skickats ut till löparna efter årets Hässelbylopp.

Nästan hälften hade sprungit loppet tidigare. De flesta andra hade hört talas om loppet genom vänner och bekanta. Det framgick när huvudfunktionärerna samlades på Hässelby slott på tisdagskvällen för utvärdering.

Anders Olsson redogjorde för enkätsvaren, och pekade ut riktning för nästa års Hässelbylopp, den 9 oktober 2016. Det är faktiskt redan dags att börja tänka på det.

Att loppet är snabbt är viktigt och det tål att tänkas på hur det kan bli ännu snabbare. Att de flesta som för första gången sprang loppet hade hört talas om tävlingen av sina vänner och bekanta är också intressesant, samt att dagen efter Midnattsloppet är den dag då Hässelbyloppet får mest anmälningar på en och samma dag.

En av klubbens topplöpare, VM-deltagaren Louise Wiker, som brukar springa Hässelbyloppet och som även gjorde det i år berättade om elitlöparnas syn och föreslog några förbättringar för den kategorin av löpare.

Utvärderingen slutade med en gemytlig middag. Inte minst viktigt. Löpare vittnade i samband med enkäten, om att en del av Hässelbyloppets familjära känsla berodde på de glada och trevliga funktionärerna. Det är viktigt att funktionärer tycker att det är skoj att jobba på loppet. Där har huvudfunktionärerna ett stort ansvar.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se