ISM mångkamp 2023. Foto: Deca Text&Bild

SM-guld till Johan Södersten och två brons

2016-06-15 | Anders Olsson och Marianne Fricke Stjernström

Johan Södersten vann M45-klassen och Louise Wiker och Niklas Andersson tog båda brons i yngsta veteranklassen (35 år) när SM Milen avgjordes i samband med premiären för STHLM 10 i skönt försommarväder på onsdagskvällen.

I seniorklassen var det Haben Idris och Johanna Bohlin som lyckades bäst av Hässelbys deltagare. Båda slutade på sjätte plats.

Johannas lopp var kvällens HSK-glädjeämne. Johanna, som är en humörlöpare, har tävlat sparsamt den senaste tiden p.g.a. skadeproblem. Men när hon nu känner sig frisk igen visade hon att hon fortfarande är en topplöpare.

Haben öppnade som vanligt optimistiskt, och var tredje man efter 5 km.

Alltid pålitlige Andreas Åhwall var sjua i herrklassen. Marcus Åberg slutade på en meriterande nionde plats.

I damklassen följdes Johanna Bohlin närmast av Louise Wiker, som kanske satsade lite för tufft från start, på nionde plats och Sanna Mustonen på tionde plats.

Hanna Bartholomew, som stolt visade upp halvårige sonen Winston, kom på 19:e plats i sitt första lopp på nära ett år.

STHLM 10 är ett nytt lopp som arrangeras av Hässelby och Spårvägen. Loppet har start och mål i Rålambshovsparken. Den 10 km långa banan går ett varv runt Riddarfjärden i centrala Stockholm. 2 500 löpare var anmälda till premiärloppet.

Bland alla Hässelby-löpare som syntes på start- och målområdet märktes Astrid Rosvall, som tycker att 10 km är i längsta laget. Hon jobbade istället hårt med att dela ut information om Hässelbyloppet till deltagarna i STHLM 10.

FOTNOT. Fjolårsvinnaren Isabellah Andersson och Sarah Lahti, som i år noterat svenskt rekord på 10 000 meter, avstod båda från SM-milen för att istället ladda upp inför EM.