Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

SM 2

2019-09-01 | Magnus Wickert

Tre medaljer var en bra skörd under andra dagens SM tävlingar. Bra drag på läktarna och entusiastisk publik bringade stämning. Emil Blomberg kämpade i täten på 3000m hinder och när loppets favorit Napoleon Salomon mattades några varv från mål tändes hopp om ädlaste valör. Men Emil som nu körde sitt tredje hinderlopp på 8 dagar var lite för sliten för att kunna rycka ifrån och fick se sig omsprungen sista varvet av Simon Sundström som därmed tog segern.

Malin Skogström svarade för två stabila 100m häcklopp utan att riktigt sätta starten 100%. Men Malin som har sin starkaste sida andra halvan gick ifrån till ett klart silver. Tiderna blev sisådär eftersom vinden vände till kraftig motvind lagom till finalen.

När vinden vände så fick även manliga diskusen byta sida för att få gynnsamma vindar. Simon Pettersson kastade lite drygt 61 meter vilket räckte till brons. Tyvärr omkastad i sista omgången av comebackande Niclas Arrhenius som egentligen lade av förra året.

Det kvinnliga hinderloppet hade också Hässelbyare på startlinjen. Emma Jansson som denna säsong är tillbaka efter barnafödande satte årsbästa och slutade på en fin fjärdeplats.

Rickard Gunnarsson gjorde sitt snabbaste 1500m lopp i år men det var också det snabbaste 1500 loppet i SM historien. Det blev till slut en 10:e plats för Rickard.

Lydia Sundin var med i diskusfinalen men fick inte riktigt till det idag. Men i den konkurrensen var det nödvändigt att satsa fullt ut för att få ytterligare tre kast, och när man gasr på ordentligt i diskusen ökar också felmarginalerna betydligt.

Från spjutkvalet fick vi med oss tre grabbar till söndagens final. Jakob Samuelsson, Olof Hansson och Kamil Kaminski satsar alla på att göra just spjutet till helgens gren för Hässelbys del. Men de kommer att få en kraftig utmaning av våra kulstötar tjejer som också är tre stycken med i söndagens final. I eftermiddag vet vi vilka som vinner den utmaningen.

Från 800m försöken fick vi se avancemang till söndagsfinalen av först Lovisa Bivstedt och sen Rickard Gunnarsson och Anton Persson. För Gustav Bivstedt och Max Bechtel räckte det inte till final men väl till ett årsbästa och ett nytt personligt rekord.

Final blir det också för Dennis Forsman 200m som sprang i mål på 21,71 som var femte tid till final. Banlottningen kan bli avgörande i en tät final. På samma sträcka sprang även Jessica Östlund i mål på 25,37 men lyckades inte ta sig vidare till finalen.

Snart rivs Tingvalla IP och detta är den sista stora tävlingen på denna historiska arena. I framtiden kommer Tävlingarna att genomföras på andra sidan motorvägen där ett helt nytt sportkomplex ska byggas.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se