Silver i Kraftmätningen för grabbarna

2020-09-05 | Magnus Wickert

Vilken härlig dag på IP. Otrolig inställning hos våra 15 åringar som genomförde Kraftmätningsfinal idag. Dagen inleddes med idel PB på häcklöpningarna och fortsatte i samma anda hela dagen. I en lagtävling som denna är det jättesvårt att plocka ut vad man ska skriva om mer än själva laginsatsen. Men självklart var det några ögonblick som verkligen är värda att nämnas.

Efter en nionde plats i kvalet förbättrades kvalpoängen med hela 3758 poäng. Så stor förbättring mellan kval och final har Hässelby aldrig haft i tävlingens historia. Några grenar som verkligen lyfte ordentligt var inledande häckloppen och spjutkastningen. I spjut förbättrades genomsnittet (för tre aktiva) med över 10m både för tjejerna och killarna.

Louise Szwed vann spjutet och var totalt fjärde tjej i tävlingen med 35,39. Pers med över 7 meter och in på topp tio listan i Sverige i åldersklassen. Dessutom nytt klubbrekord i F15, Louise har hittat sin gren och det kommer säkert att komma ännu mer. Tjejerna var näst bäst i landet grenen med ett snitt på nästan 32m.

Erik Larripa Taxell dammade upp 46,07 i killarnas spjut stimulerad av att både Mindor Bergler och "minstingen" i gänget Irving Lind (07´a) fullständigt krossade sina PB. Eriks 46,07 var längst av alla i P15 över hela landet. Irving resultat placerar honom runt 15:e i landet i P14 och sannolikt alltså en av de allra bästa i landet.

Hannah Kinane gjorde som hon brukar på 800m. Full satsning från början och det gick riktigt fort i den svårlöpta vinden. 2,20,73 var näst snabbast av alla idag. 

Samuel Berhane stack ifrån sista 200m på 800m men det blev ingen stor lucka. Krig ända in på mållinjen 2,07,49 var näst snabbast idag bland alla P15.

Laget:

Leo Wickert, Vidar Lind, Mindor Bergler, Erik Larripa Taxell, Samuel Berhane, Alexander Hägg, Nils Ahlgren, Irving Lind, Julia Samuelsson, Xana Baxter, Hannah Kinane, Linn Adolfsson, Louise Szwed, Beatrice Flensborg, Elsa Kjellström och Isabelle Malmborg.

Alla resultat

Bilder från dagen Foto: Magnus Wickert

Nästan hela gänget efter tävlingen

Glad Xana trots ett jack i huvudet efter närkontakt med höjdställningen

Leo på väg mot jättepers på häcken

Spjuttjejerna som ökade snitten med över 10m

Erik hänger ut i längden

Samuel på väg mot grenseger

Stafettgänget efter loppet

Ett fullständigt utmattat eltid/starterteam 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Kalvruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Tjurruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Hässelbyloppet
11 oktober 2020 »

SM i terräng
24-25 oktober »

STHLM Loop
24 oktober 2020 »

Höstrusket
7 november 2020 »

STHLM Trail Run
8 november 2020 »

STHLM Trail Run Ungdom 5-15 år
8 november 2020 »

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06