Bild på Angelica Bengtsson

Långlöpargrupp

Sanna springer gatlopp för Musikhjälpen

2018-12-05 | Marianne Fricke Stjernström

HSK:s löpare Sanna Mustonen kommer att springa varenda gata i Stockholms innerstad, med start den 12 december. Du får hänga med om du vill. Det är gratis, men hon och gruppen YO-running, ber om bidrag till Musikhjälpen. Startplatser till olika lopp kommer också att auktioneras ut. Bland annat till Hässelbyloppet. 

 


Sanna på Island vid terräng-NM. Foto: DECA Text&Bild.

 

Musikhjälpen är en insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. I 144 timmar sänder P3 och SVT/SVT Play dygnet runt från en glasbur på ett torg någonstans i Sverige för att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. 

2018 års tema är "Alla har rätt funka olika". Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid. En gåva stödjer internationella projekt som syftar till att öka inkludering av- och stärka rättigheterna för människor med funktionsnedsättning.

Planen för YO-gruppen och Sanna, är att under veckan springa förbi alla adresser i hela Vasastan, Östermalm, Norrmalm (city) och Gamla stan. Varenda liten gatusnutt ska passeras.  Den totala gatulängden är beräknad till ca 130 km. Övriga delar av innerstaden kommer också att springas men efter att musikhjälpen är slutförd. 

De kommer att starta vid olika tunnelbanestationer utanför arbetstid och alla som vill är välkomna. 

- Första dagens startar vi på Torsgatan 40 för att täcka Vasastaden. Därefter kommer startplats förmedlas varje dag via instagramkontot yorunningclub, säger Rasmus Regnstrand som är gruppkompis med Sanna.

Följ sändningen i P3, SVT Play eller i appen Musikhjälpen 2018 (finns där appar finns, mer information här). 

 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se