Gruppbild

Långlöpargrupp

På halvmara i Tel Aviv

2017-03-01 | Marianne Fricke Stjernström

Jens Lykke och Monica Mikkelsen har varit medlemmar i Långlöpargruppen sedan begynnelsen och längre därtill. De är fortfarande medlemmar, även om det är några år sedan de syntes till på gruppens träningar. De har flyttat till Danmark där de bor och springer i alldeles fantastiska bokskogar. Trots det har de nu ändå lämnat danskt vårslask och begivit sig ännu längre söder ut. Till Tel Aviv. För att tävla. Är du nyfiken på den tävlingen? Läs Jens och Monicas berättelse om årets lopp.


Halvmarathon i Tel Aviv fredag 24. februari 2017

Vi har varit i Tel Aviv och sprungit halvmarathon. Perfekt att komma ut i världen och få lite sol så här i den kalla årstiden, samtidigt som vi igen fick uppleva den vänliga vita staden Tel Aviv (The white City).

Distanserna vi kunde välja mellan var hel- och halvmaraton, 10 och 5 km. Vi tyckte halvmaraton var passande. Från tidigare års deltagande i loppet visste vi att de är ca. 40. 000 deltagare totalt i arrangemanget.

Nyheten för i år var att starten skulle vara förhållandevis tidig, redan kl. 06:15. Arrangören hade i samarbete med Israel Railways ordnat med tågtransporter ut till startområdet vid Universitetet.

Tänk bara vilken tid alla funktionärerna skulle vara på sina poster när loppet startade så tidigt.

 

Vi startade samtidigt som solen gick upp, sprang in mot staden och många av de stora affärsgatorna. Efter en lite ringlande tur i staden bar det så igen ut mot universitetsområdet och mål.

De allra flesta deltagarna sprang i den för året ljusblå officiella T-shirt som man fick levererad samtidigt med startnumren .

Det var trots den tidiga morgonen rätt stor uppbackning av publik längs banan. Många var nog på väg till jobbet, och tog oss som sprang som ett kul inslag i vardagen.

Loppet gick på fredagen, därför att vid solnedgången fredag eftermiddag vid 17-tiden infaller sabbaten, och på sabbaten kan inte loppet hållas.

 

Det var ett väl arrangerat lopp med många mycket vänliga och positiva funktionärer, med polis utposterade där man stängt av vägarna och med alla tusentals glada positiva deltagare som gjorde loppet till något extra.

Väl i mål var det medaljer, vatten och en liten låda till alla deltagarna. Lådan innehöll kakor och sötsaker. Kaffehuset och youghurtstationen var uppskattade platser dit deltagarna sökte sig efter loppet.

Man hade också en DJ som spelade musik för alla som också orkade dansa efter loppet, det var det en del som gjorde.

Det är inte många lopp vi deltagit i där man varit i mål redan vid 8-tiden om morgonen. Hade vi skyndat oss hem till hotellet, hade vi också hunnit med frukosten där.

 

Tiden, ja den blev det lite si och så med, Jens klarade 1.55 och Monica 2.08. Nu för tiden är det kanske inte tiden som är det viktigaste, utan upplevelsen.

Vi hade nog heller inte den bästa uppladdningen inför loppet, med ett  försenat plan från Kastrup som gjorde att vi fick ta turen via Riga och Moskva till Tel Aviv. Det med att få riktigt med sömn, dryck och mat knep det därför lite med. Men upplevelsen av ett superarrangemang kan ingen ta ifrån oss.

När väl loppet var avklarat, hade vi också några riktigt trevliga dagar som turister i storstaden Tel Aviv, lite av en blandning mellan New York och Miami med öppna ,vänliga och intresserade innevånare.

Monica och Jens.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se