Bild på Amanda Hansson

Långlöpargrupp

Niklas glad för att lägstanivån är bra

2016-03-23 | Marianne Fricke Stjernström

Niklas Andersson inledde säsongen i Utrecht på en halvmara. Oroligt. Niklas har haft problem med magen i början av flera säsongen. Det blev ett tufft lopp på grund av magen, som han befarat. Men han blev elva med tiden 1.13,20 och det är mer än godkänt. Förberedelser och lopp var ingen dröm precis.

- Jag och pappa gjorde en snabbvisit till Utrecht i Nederländerna i helgen, skriver Niklas på sin blogg Motionären mot eliten.

- En halvmara väntade. Var lite orolig innan eftersom jag alltid brukar få problem med magen första långloppet för säsongen. Helst skulle jag vilja ha haft ett annat lopp innan detta men det var lite ont om tävlingar på hemmaplan. Tyckte ändå att jag visat en hyfsat form trots mitt försiktiga upplägg.

Tiden blev ingen katastrof som jag trodde utan jag landar som vanligt på 73 min när en halvmara går piss. Min lägstanivå är åtminstone intakt. Alltid något att ta med sig plus att jag tar med mig starten på loppet för då kändes det lätt att följa. Placeringen blev 11:a, i M35 blev jag 6:a och tiden blev 1.13,20.

Motionären mot eliten.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se