Motion till Friidrottsföreningen Hässelby SK:s årsmöte

2017-02-20 | Marianne Fricke Stjernström

Löparen Adam Bills har skrivit en motion inför klubbens årsmöte den 20 mars. Han önskar större transparens bland annat genom att informera om mer styrelse- och klubbarbete på hemsidan.

Bakgrund


Bakgrunden till denna motion kan delas in i fyra delar.
Del I: Med anledning av den motion som FF Hässelby SK:s styrelse föreslagit gällande en höjning av medlems- och aktivitetsavgifterna på grund av ”ett högre kostnadsläge”.
Del II: Flera tillsynes dyra och långa träningsresor har bedrivits under de senaste åren i klubbens regi, där ofta flertalet coacher och familjemedlemmar fått följa med.
Del III: Begreppet Hässelbyandan instiftades för drygt ett år sedan, med målet att instifta en ”familjär känsla där vi tillsammans skapar en ’Vi känsla’ mellan aktiv, ledare och styrelse”.
Del IV: I höstas beslutades att icke-SM-aktiva klubbmedlemmar inte skulle få sina anmälningsavgifter till långlopp, och andra tävlingar som inte sker på arena, betalda för. Detta meddelades inte via föreningens hemsida utan av varje tränare till sina gruppmedlemmar.


Förslag
Med anledning av ovanstående punkter föreslår jag följande:
Ökad transparens i föreningens och styrelsens arbete.

Detta kan exempelvis förbättras genom:
* Bättre och tillgängligare information om styrelsens och föreningens arbete, via till exempel hemsidan.

* Årsredovisningar, styrelsemötesprotokoll och motioner görs tillgängligare, så som på hemsidan.

* Motivera dyra utlägg, så som träningsläger, i exempelvis årsredovisningen.

* Göra styrelsen synligare. Så som en mer utförlig presentation på hemsidan, samt utökad styrelserepresentation på större tävlingar.

* Bättre redovisning och marknadsföring av klubbens olika projekt, så som Hässelbyandan, som exempelvis en nyhet på hemsidan.

 

Med vänlig hälsning,
Adam Bills
Långlöpare i Hässelby SK
Mobil: 070-399 36 18


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se