Simon Pettersson. Foto: Deca Text&Bild

Miljöpartiet: Bällstahallen är prioriterad och det är bra

2018-09-03 | Marianne Fricke Stjernström

Nu har Miljöpartiet i Hässelby-Vällingby har svarat på klubbens enkät om partiet är berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt. 

- Ja, Miljöpartiet har i majoritet tagit beslut om en idrottsplats i Bällsta och tycker att det är bra att det är tydligt i beslutet att friidrottsytorna, inklusive hallen, är prioriterade.

I ett gemensamt mejl skriver fyra ledamöter i Hässelby-Vällingby:

Tack för frågorna och ert engagemang i stadsdelen. Här kommer svaren. 

 

1)     Är ditt parti berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt?

Ja, Miljöpartiet har i majoritet tagit beslut om en idrottsplats i Bällsta och tycker att det är bra att det är tydligt i beslutet att friidrottsytorna, inklusive hallen, är prioriterade. Stockholm har ett stort underskott av idrottsanläggningar av alla slag och står inför stora utmaningar för att bygga ikapp. Den rödgrönrosa majoriteten har tillfört en extra miljard till investeringar, men vi har fortfarande långt kvar för att bygga ikapp anläggningsbristen. Vi fokuserar på kvalitativa och hållbara hallar för att den här situationen inte ska uppstå igen.

 

 

2)     Vad anser ni att idrottsrörelsen bidrar till i Stockholm som stad?

Idrottsrörelsens bidrag till Stockholm är enormt. I en stad där ojämlikheten ofta syns i ohälsa är det viktigt med en bred och stark idrottsrörelse som ger alla möjligheter till träning och fysisk hälsa. Idrotten minskar avstånden mellan människor genom att de får mötas på lika villkor och utvecklas tillsammans. För många innebär det ett större nätverk, nya bekantskaper och viktiga lärdomar. Inom idrottsrörelsen tränar vi inte bara kroppen utan också på demokrati, ledarskap och respekt för varandras olikheter. Därför driver Miljöpartiet en politik för att bredda idrottsutbudet och få fler att känna sig välkomna i idrottsrörelsen.


 

 

Med vänlig hälsning, 

Miljöpartiet i Hässelby-Vällingby 

 

Ann-Catrin Lovfars

Sarah Aziz 

Angelica Johansson 

Peter Dannqvist 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se