Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Många vill vara med på Måndagskul

2015-08-25 | Marianne Fricke Stjernström

Höstens Måndagskul har börjat. Många som har gått på Friidrottsskolorna brukar vilja börja friidrotta på riktigt och i år var det extra många. Med en ny huvudansvarig tränare och fler åldersgrupper än tidigare blev det en riktig nystart. Det går fortfarande att anmäla sig. 

Ett drygt sjuttiotal barn ville vara med när Måndagskul drog igång med första träningen för höstterminen. Fler än vanligt anmälde sig i det allra sista ögonblicket den fantastiskt vackra och varma måndagskvällen. Det betyder att fler ledare kommer att anlitas redan till nästa måndag.

På måndagskul får barnen prova på friidrottens olika grenar; höjdhopp, längdhopp, kulstötning, spjutkastning, sprintlöpning, häcklöpning, löpning på lite längre sträckor och dessutom får du vara med på enklare styrke- och koordinationsträning.

Träningspassen är upplagda med en del övningar gemensamt, t ex uppvärmning, nerjogg och stretch, medan annat sker indelat i smågrupper efter ålder. Både nybörjare och barn som redan kan en del om friidrott har utbyte av träningen.

Ledarna som anlitas är erfarna tränare och duktiga friidrottare från Hässelby SK. Måndagskul brukar vara mycket uppskattat av deltagarna.

För dem som vill fortsätta att träna friidrott efter Måndagskuls slut, startar vi åretrunt-träning med hjälp av föräldratränare.

Isak Hampel Klang som var ansvarig ledare för Måndagskul i våras har nu fått hjälp av Albin Kjellberg. Detta sedan Isak börjat på KTH och fått schemalagda måndagskvällar. Albin och Isak kommer att hjälpas åt under hösten. Albin på plats på Hässelby IP från början till slut medan Isak bidrar med stöd och råd och administration. 

Albin Kjellberg, Måndgskuls nye huvudledare på plats, går sista året på ekonomilinjen på gymnasiet. Hans stora intresse för sport förde honom snabbt in på friidrottsspåret och han har nu tränat friidrott i över 10 år.

Här är specialiserad - och tävlar på elitnivå - i släggkastning.

- Slägga är min absoluta favoritgren! som han säger. Liksom: 

- Måndagskul under höst/vår samt friidrottsskolan på sommaren är snudd på heligt för mig, eftersom jag varit med både som deltagare och ledare hur många gånger som helst!

Läs om hur man anmäler sig och allt som finns att veta om Måndagskul här.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se