Axel Djurberg, Nordisk 2023. Foto Deca Text&Bild

Lyckad helg med 15 SM-medaljer

2021-10-24 | Bengt Alfredsson

Hässelbys löpare följde upp lördagens strålande insats som gav nio SM-medaljer med ytterligare sex SM-medaljer när terräng-SM avslutades i Höganäs. Totalt alltså 15 SM-medaljer!

Linnéa Sennström på väg mot silvermedaljen i K22-klassen. Foto: DECA.

Samuel Russom, som är bosatt i Höganäs, motsvarade favoritskapet  i helgens huvudlopp när han tog en klar seger på herrarnas 10 km.  Samuel var tio sekunder före Emil de la Oliva från Eskilstuna.

John Kingstedt svarade precis som på lördagen för ett starkt lopp. Han låg länge med i tätklungan och blev till sist sjunde man.

I den stenhårda lagtävlingen kom Hässelby på tredje plats genom Russom, Kingstedt och Erik Djurberg (22:a plats). Det gav platssiffra 30 för Hässelbys trio. Spårvägen och Tureberg fick båda platssiffran 29.

Johannes Kiflay tog Hässelbys första medalj på söndagen när han var tvåa på 6 km för P19. Tillsammans med Mårten Nystrand och David Wide tog Johannes hem bronsmedaljen i lagtävlingen.

Linnéa Sennström fick slita hårt i K22 8 km där hon låg i täten under inledningen av loppet, men Emilia Lillemo från Täby jobbade sig ikapp. Vid sista varvningen höjde Lillemo tempot. Hon fick snabbt en lucka på femtio meter.

Linnéa lyckades sedan aldrig komma ikapp, utan slutade tvåa, distanserad med 22 sekunder. Elin Marcusson gjorde ett starkt lopp när hon sprang i mål som femma.

Axel Djurberg kom på femte plats i M22 8 km. Här var Hässelby enda klubb med tre fullföljande löpare (ett lag). Tyvärr utgick lagtävlingen på grund av för få anmälda lag.

I damernas seniorklass följde Hässelbys trio upp lördagens silver i lagtävlingen med en ny andraplats i lagtävlingen genom Lena Eliasson-Lööf (åttonde plats individuellt), Kerstin Axelsson (tolfte plats) och Nadja Strandberg (femtonde plats).

Nästa år arrangerar Hässelby SK terräng-SM. Precis som förra året ska tävlingen avgöras på Grimsta sportfält i Vällingby.

ANDERS OLSSON

Samuel Russom har klarat av vattenhindret på väg mot segern på 10 km. Foto: DECA

Laget som kom trea i den stenhårda lagtävlingen i herrklassen, från vänster: Erik Djurberg, Samuel Russom, som också tog hem
guldmedaljen individuellt, och John Kingstedt. Foto: DECA.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se