Löpning hela dagen

2016-04-24 | Marianne Fricke Stjernström

Det blev en heldag löpning när Bosse Strandberg skulle dela sin syn på löpning med dem som ville lyssna. Först långpass efter förmåga. Sedan gemensam lunch och så höjdpunkten: Bosses jättebra föreläsning.


Ett antal av klubbens löpare, många från Hässelby SK:s Långlöpare, samlades för att ta del av Bosses mycket spännande föreläsning, men även ett par, tre medeldistanstränare, två allmänt intresserade som läst om eventet på webben och en man från Bromma IF. SJälvklart hade vi bjudit in grannföreningen! Löpare över alla gränser förenen eder!

- Jag har hållit på med träning i hela mitt liv, sa Bosse i inledningen av sitt föredrag. Jag är sextio nu, så lite kan jag.

Han kunde berätta också. I två timmar trollband han åhörarna. Med historier om OS, VM och EM och aktiva på olika nivåer. Om träningsupplägg och taktik - både taktik på banan och mentalt. Taktik både för löparen - och för tränaren.

- Kan vi inte knycka den där stryketräningen, sa en av deltagarna i Långlöpargruppen, Dessi. Och det är klart vi kan! Under grundträningsperioden kommer den att passa perfekt.

Vi har filmat föreläsningen, men den är inte för offentligt bruk. Om du som är löpare i klubben vill ta del av föreläsningen i efterhand, hör av dig till Marianne på kansliet, så kan vi eventuellt ordna en visning vid ett annat tillfälle.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se