Långlöpargrupp

Löpning - ett mirakelmedel mot stress och ångest

2017-01-09 | Marianne Fricke Stjernström

Det finns ett mirakelmedel mot stress, ångest och depression. Ett medel som inte marknadsförs alls lika hårt som mediciner, trots att det är gratis och fritt från biverkningar. - Mirakelmedlet är förstås löpning, eller träning om vi vidgar begreppet något.

Lördagen den 18 mars kommer Lina Engren att berätta om forskning angående välmående och träning, depression och hjärnceller i klubbhuset klockan 9:30-10:30. Sedan hänger hon med på Långlöpargruppens lördagsträning. Gör det du med! Alla är välkomna!

 

Lina Engren är adjunkt på GIH och har varit medlem i klubben sedan hon var en ung mycket lovande sprinter. Hon sprang både 100 och 200 bra, men kanske var hon ännu bättre på 400 meter. Så utökade hon träningen och blev mångkampare och deltog i juniorlandskamper i sjukamp.

 

Hon fick sin idrottslärarutbildning i USA genom ett stipendium mellan 1996-2000, då hon även tävlade på amerikanska mästerskapen i mångkamp och på 4 x 400m. Efter det var Lina med i boblandslaget på OS och förra året var hon med och slog veteranrekord i klassen K35 på 4 x 400m med 20 sekunder.

 

Lina älskar träning i alla former – och löpning i synnerhet. Och hennes hjärta klappar även lite extra för Hässelby SK.

 

Bäst är att genast skriva in 18 mars i kalendern för att inte riskera att missa föreläsningen. 

Hör även gärna av dig med ett svar om du och någon mer vill komma till marianne.hsk@telia.com. Platserna är begränsade och inbjudan kommer även att gå ut till löpare som har sprungit Hässelbyloppet. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se