Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Lisa valde junior-VM

2016-06-14 | Anders Olsson

17-åriga Lisa Gunnarsson blev på tisdagen uttagen till junior-VM för 19-åringar som avgörs i Bydgoszcz i Polen den 19–24 juli. Lisa debuterade i juniorlandslaget som 16-åring i fjol vid JEM i Eskilstuna där hon kom på femte plats.

Lisa har gått rejält framåt det senaste halvåret.

I vintras imponerade Lisa med att sätta nytt ungdomsvärldsrekord i stav med 4,49 vid Globen-galan.

I vår har hon förbättrat sitt personbästa till 4,50. Med det resultatet har Lisa klarat de svenska kvalgränserna till nästan alla sommarens mästerskap; ungdoms-EM för 17-åringar (kvalgräns 3,80), junior-VM för 19-åringar (kvalgräns 4,05) och senior-EM (kvalgräns 4,40). Till OS-gränsen 4,55 återstår 5 cm.

Eftersom det inte går att ställa upp i alla mästerskap Lisa är kvalificerad för har hon valt bort det nya mästerskapet ungdoms-EM där hon varit den givna storfavoriten för att i stället tävla mot två år äldre hoppare i junior-VM.

När det gäller senior-EM avvaktar landslagsledningen med besked. Två hoppare är just nu uttagna; Angelica Bengtsson och Michaela Meijer. Varje nation får starta med högst tre deltagare per gren i EM, och det är fler svenska hoppare än Lisa som har ambition att klara EM-gränsen.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se