Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Lisa satte nytt ungdomssvärldsbästa med 4.49

2016-02-17 | Marianne Fricke Stjernström

Stavtävlingen i Globen brukar det alltid vara något extra med. I år var det Lisa Gunnarssons nya ungdomsvärldbästa som gjorde tävlingen. Hon hoppade 4.49. Två centimeter högre än hennes rekordhopp för en vecka sedan. 

Utöver Lisas hopp, tre världsrekord i löpning stod Sarah Lahti för ett nytt svenskt rekord på en engelsk mil med tiden 4.30.42.

 


Lisa och Angelica på Globengalan. Foto: DECA TEXT&BILD.

 

Lisa blev fyra i tävlingen och bästa svenska sedan klubbkompisen Angelica Bengtsson tyvärr stannade på 4.39. Michaela Meijer kom liksom inte alls in i tävlingen. Hon rev ut sig på 4.27.

Lisa gick in på 4.00. Hon rev i första försöket, tog höjden på andra. 4.15 var det inga problem med. Lisa var högt över redan vid första försöket. 

 – I början var det lite ringrostigt, konstaterade hon till Friidrott.se efteråt. Jag hade inte riktigt de ben som jag hade för en vecka sedan så jag hade inte så höga förväntningar på mig själv, vilket var bra då jag tror att det var därför jag hoppade så högt, säger Lisa som berättar att banorna var studsiga vilket gjorde att hon sprang mycket snabbare än hon är van vid. 

4.27 klarade Lisa i andra försöket och 4.39 i tredje. När det var dags för 4.49 flög hon över direkt. 

Grekiska Nikoléta Kiriakopoúlou vann med sitt personliga rekordet 4.81. Fantastiskt att få se det med. Det är ett världsresultat.

Resultat från huvudtävlingarna.

Resultat från förtävlingarna och stafetterna.

Se hoppet här på Svt.se!

Läs om Lisas förra rekord.

Läs om tävlingen i sin helhet här.
    


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se