Simon Pettersson. Foto: Deca Text&Bild

Linnéa fyra i terräng-NM

2021-11-07 | Bengt Alfredsson

Linnéa Sennström kom på fjärde plats vid NM i terränglöpning som på söndagen genomfördes vid Lida friluftsgård i Tullinge.

Linnéa låg med i den stora tätklungan efter det första varvet (1,5 km). Hon var då på nionde plats, endast en sekund efter täten.

Vid den andra varvningen var Linnéa femma, tre sekunder efter täten.

Efter tre varv hade Linnéa avancerat till andra plats, en sekund efter blivande vinnaren Sara Christiansson från Sävedalen.

Vid den fjärde varvningen var Linnéa trea, två sekunder efter Christiansson, och en sekund efter nya tvåan Charlotte Andersson från Umeå.

Efter fem varv var Linnéa på fjärde plats, sju sekunder efter täten.

I mål, efter sex varv, var Linnea på fjärde plats med tiden 34.38. Segertiden för Sara Christiansson blev 34.07.

Trots att Linnéa fortfarande är junior fick hon nu springa i damklassen. Det finns nämligen inte någon K22-klass i NM. Vid EM i terränglöpning, som avgörs i Dublin den 12 december, finns det dock även K222-klass. Det är det loppet som Linnéa satsar på.

Johan Kingstedt, som inte ingick i det svenska laget, gjorde ett starkt lopp i herrklassen där han slutade på åttonde plats, 39 sekunder efter vinnaren David Nilsson från Högby.

Resultat NM terränglöpning, damer, 9 km.