Nora Lindahl, UEM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Liberalernas ambition: Bällsta ska byggas enligt tidplan

2018-08-23 | Marianne Fricke Stjernström

Liberalerna i Stockholm har svarat på frågan om de är beredda att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt. 

- Det är vår ambition att den ska byggas enligt tidplan utan förseningar och fördyringar.

Klubben har skickat brev med ett par frågor till politikerna i stadsdelsnämnden, idrottsnämnden och kommunstyrelsen inför kommunalvalet. Så här löd frågorna:

  1. Är ditt parti berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt?
  2. Vad anser ni att idrottsrörelsen bidrar till i Stockholm som stad?

Nu har vi fått svar ifrån Jura Miniotaite, biträdande borgarrådssekreterare på Liberalernas kansli. (Daniele Fava som nämns i svaret är en liberal politiker som sitter i idrottsnämnden.)

 

Hej Marianne,

 

Tack för dina bra och viktiga frågor. Daniele Fava har läst ditt mail och bett mig svara på det.

 

På din första fråga om att bygga friidrottshall på Bällsta svarar vi att det är vår ambition att den ska byggas enligt tidplan utan förseningar och fördyringar. Tyvärr drabbas idrottsanläggningar ofta av omfattande fördyringar och förseningar på grund av bristande ledarskap hos majoriteten (S, MP, FI och V). 14 idrottsanläggningar i Stockholm har sedan hösten 2014 blivit mer än en halv miljard kronor dyrare än planerat.

 

Vi tycker att idrotten är en central del av Stockholms föreningsliv. Det är i idrottsföreningarna många unga lär sig om samarbete och demokrati. Inte minst är idrotten viktig för integrationen, där ungdomar möts och umgås under lättsamma former. Idrotten bidrar till den allmänna folkhälsan och stockholmarnas fysiska och psykiska mående. Idrottsrörelsen ska därför värnas och utvecklas. Dessutom bidrar idrottsrörelsen med många evenemang som ger både rörelse och handel till staden.

 

Med vänliga hälsningar

Jura Miniotaite, biträdande borgarrådssekreterare

Liberalernas kansli
 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se