Långlöpargrupp

Hur bra kan jag bli?

2014-11-16 | Marianne Fricke Stjernström

Tränar man dubbla pass 262 dagar på ett år, är det inte bara för att det är roligt. Då måste man ha något som driver en. Vilka drivkrafter har du?

Fredrik Svanfeldt ville se hur bra han kunde bli. 

 

Fredrik Svanfeldt samlade gruppen i klubbhuset före lördagsträningen för att tala om sitt liv som elitmotionär och sina drivkrafter, i sitt liv som nybliven tvåbarnspappa och chef på Ericsson. 

22 löpare kom för att lyssna. 

Och begrunda.

Fredrik är analytisk och han har under hela sitt löparliv fört en utförlig löpardagbok. Det är fantastiskt att kunna följa hur väl träningsmängden speglar resultaten.

Hur någon som Fredrik kan komma på att inleda sin löparkarriär samtidigt som han blir pappa, får vi ingen förklaring till. Däremot en del käcka tips på hur han kunnat pussla in träningspassen i vardagen. Rejäla morgonpass (innan familjen slår upp sina sömndruckna ögon) och extra träningskläder på jobbet, utifall morgonpasset av någon anledning gått åt fanders. 

Sex kilometer har Fredrik hunnit springa när han smitit ifrån fikarasten. Arbetskompisarna har knappt hunnit dricka upp sitt kaffe innan han är tillbaka. 

Fredrik berättar även om löparliv med astmaproblem. Och om sitt tävlande i Italien.

I Italien kräver ofta arrangörerna läkarintyg från de startanden, men har man medlemskort i en sportklubb blir man befriad från det kravet. I alla fall som utlänning.

Fredrik ser generad ut när vi frågar om det är sant att han en gång hållit upp sitt bibliotekskort för att få tillstånd att starta i en tävling, och låter förstå att det nog är bättre med det riktiga medlemskortet i Hässelby SK.

Det var en spännande timme som Fredrik bjöd på, löparna som gav sig ut på sin rejäla lördagsrunda efteråt, verkade nöjda och inspirerade. För hej vad det gick!


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se