Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Guld, brons & brons i Kraftmätningen

2019-03-16 | Magnus Wickert

Det blev stora framgångar och framför allt en enorm laginsats där alla deltagarna verkligen satsade järnet på alla sätt. Då tävlingen ligger så sen som den gör på säsongen valde vi att inte toppa laget fullt ut och framför allt inte slita onödigt mycket på våra aktiva genom att låta dem starta i alla grenar och därmed riskera onödiga skador. Trots det vinner vi tjejklassen och tar hem tredjeplatsen i både killklassen och den mixade klassen.

Och det var faktiskt inte långt borta att det blivit seger även  mixklassen. Det saknades till slut bara 90 poäng upp till segrande Tureberg, eller om man så vill ungefär 0,8 sekunder i stafett 6x200m. Det böljade fram och tillbaka under dagen mellan oss och Tureberg i tätstriden men även Huddinge, Göta och Lidingö var hela tiden nära. Lidingö tog många poäng på framför allt 800m på flicksidan och gick därmed upp som tvåa mitt emellan oss och Tureberg.

Dagens gren var annars killarnas längd där det blev trippel i personliga rekord och alla våra hoppare över 6m. Grensegrare, sjua och åtta för Vincent Arousell 6,25 Elias Lind 6,05 och ALexander Linde 6,01. Alexander som inte tävlat så ofta var osäker i ansatsen och i rekordhoppet saknades hela plankan och ytterligare ca 20 cm vilket gör att hoppet var upp emot 6,40 i verklig hopplängd.

Värt att nämnas är att endast två i laget faktiskt är 17 år denna säsong vilket gör att vi kan se fram emot starkt lag även kommande år.

Vi coacher bockar och bugar för alla härliga aktiva och deras insatser under dagen.

Guldiga tjejer - Emelie Beckman, Clara Fallenius, Laura Fodor, Lia Cederberg, Nicole Nyberg, Caroline Graveley, Marika Åstrand och Wilja Wickert

Bronsiga pojkar - Mårten Nystrand, Elias Boman, Linus JOnsson, Elias Lind, Vincent Arousell, George Maric, Alexander Linde och Viktor Möller.

 (Foto:Magnus Wickert)

Alla resultat

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se