Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Fridas första medalj i Hässelbys färger

2018-08-25 | Magnus Wickert

Frida Åkerström tog sin första medalj i HSK´s färger på Ekängens IP under fredagens inledande SM tävlingar. Frida satsade ganska rejält och hade många stötar där hon inte riktigt förmådde att stå kvar i ringen. Dagens längta stöt 16,31 räckte för silver medalj men det finns mycket mer så småningom. Under värmet landade några stötar just bortom 17m linjen vilket gör att Inomhus EM är en mycket realistisk målsättning för Frida framöver. I kulfinalen tangerade även Amanda Lejros sitt pers och nådde en sjunde plats med 13,33.

Det blev också en poänggivande åttondeplats på herrarnas 10 000m genom Andreas Jansson med 30,59,40. Loppet avgjordes på kvällen då vinden förstörde alla möjligheter att springa riktigt fort på de långa loppen. Oscar Carlsson var precis slagen av Andreas i spurten medans terrängspecialisten Andreas Åhwall slutade 14:e.

Jessica Östlund gjorde sitt bästa lopp för säsongen på 100m och var sånär klar för final. Det fattades ynka 4 hundradelar för att få springa två lopp denna dag. Eller en lottning in i andra heatet där Jessicas tid räckt för direktavancemang för finalen.

Fredrik Samuelsson hoppade totalt fyra hopp i höjdkvalet där 1,98 räckte med god marginal för en plats i finalen imorgon lördag. Final imorgon blir det också för stabilt löpande Elmar Engholm på 1500m. 3,53,95 gav direktkvalificering utan att Elmar behövde bottnas. Vi ser fram emot att följa grabbarnas i deras finaler under lördagen.

Louise Wiker bröt tyvärr 10000m loppet men är fylld av revanschlust inför söndagens 5000m lopp. Edom Abreham sprang 400m på 49,65 vilket var dryga halvsekunden från att nå morgondagens final på sträckan.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se