Atlas. Fotograf Sofia Boman

Frida och Simon är uttagna till EM

2018-06-29 | Marianne Fricke Stjernström

Igår kväll meddelade Karin Torneklint sexton nya namn på friidrottare som får representera Sverige på EM i Berlin som går en vecka i augusti i sommar. Två av dem är Hässelbyare: kulstötaren Frida Åkerström och diskuskastaren Simon Pettersson.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: DECA Text&Bild.

– Nu är det ungefär en månad kvar av kvalificeringsperioden till EM, och vi har totalt tagit ut 35 aktiva. Sommaren har varit fantastisk hittills och många av våra bästa aktiva visar mycket fin form mot EM, säger Karin Torneklint till Friidrott.se

Tidigare är redan klubbens mångkampare Fredrik Samuelsson uttagen, liksom maratonlöperskan Isabellah Andersson och stavhopparna Lisa Gunnarsson och Angelica Bengtsson. Med Frida och Simon har Hässelby sex uttagna till EM.
      
Det är fler aktiva än någon annan klubb. Dubbelt så många som Spårvägen, Tureberg och och Ullevi som är de klubbar med näst flest uttagna idrottare. Men uttagningarna är fortfarande inte klara.    
      
 – Det finns fler som har klarat kvalgränserna och de kommer att tas ut successivt framöver. Allt beror på vilka grenar de aktiva väljer att satsa på och vilka andra i de olika grenarna som också klarar kvalgränserna. I vissa grenar är det flera som tampas om platserna så det gör att vi måste avvakta ytterligare något. Det är lite av ett pusslande, men samtidigt ett väldigt roligt sådant! förklarar Karin Torneklint. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se