Fredrik delade grundläggande löpar- och författartips

2017-05-13 | Marianne Fricke Stjernström

Långdistanslöparen Fredrik Svanfeldt, 2:25 på maraton, har skrivit en bok om Johan Dahlberg - en ung man med högskoleexamen och fast anställning som har blivit dömd till ett flerårigt fängelsestraff. Löpningen blir vägen  upp ur en djup psykisk svacka. Johan lär sig väldigt mycket om långdistansalöpning och löpningen utvecklar honom som människa. 

Fredrik har debuterat med sin bok Dömd att springa.

Fredrik är chef på Ericsson, utbildad till civilingenjör i teknisk fysik. Han är också tränare och föreläsare inom löpträning. 

Han påbörjade en elitsatsning inom långdistanslöpning vid 37 års ålder, när han började träna för Kent Clefberg i Hässelby SK. Efter tre års hårdträning var han sexa på svenska årsbästalistan i maraton 2003 med tiden 2.25.58. Året efter kom han på trettonde plats i Stockholm Marathon. 

På Hässelby IP berättade Fredrik om hur man kan förbättra sig som löpare - oavsett vilken nivå man tränar på. Oerhört förenklat: Klargör för dig själv vilka drivkrafter som du har. Sätt upp mål (som hör ihop med drivkrafterna). Se till att träningen är regelbunden. Öka din motivation, gläd dig åt framgångar, en löparklocka kanske är grejen som ger en nytändning, eller nya kläder eller det kanske roligaste sättet av alla - att tävla. Allt som gör att du vill prioritera träningen är bra.

Och så berättade Fredrik om den spännande boken. Dömd att springa är som utgiven av Bokförlaget SOL.

Om du skulle vilja köpa ett signerat exemplar av boken, mejla Fredrik. Annars så finns boken på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se