Nora Lindahl, UEM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Från nuläge till nyläge i mångkamp

2015-11-12 | Marianne Fricke Stjernström

Många HSK-are var involverade på utvecklingsträffen i mångkamp. Den leddes HSK-tränaren Janne Samuelsson tillsammans med landslagsledaren Ulrik Mattisson och Helene Friberg. En del av tiden ägnades åt utvecklingsarbete kring svensk mångkamps framtid. Förutom Janne föreläste fler ledare från klubben och flera landslagsaktiva och aktiva med ambition från klubben deltog.

 

Gabriel (privat bild), Fredrik, Malin, Jakob och Petter (bilder: DECA Text&Bild). 

Hässelby SK har en tradition av mångkamp. På träffen deltog Gabriel Rosshagen, Fredrik Samuelsson, Malin Skogström, Jakob Samuelsson och Petter Olson från klubben som aktiva. Fler var inbjudna med tvingades tacka nej av olika orsaker. 

Hässelbytränaren Thomas Larsson, som tränade den store mångkamparen Henrik Dagård, under större delen av hans karriär, var speciellt inbjuden som gästföreläsare.

Utöver Thomas deltog klubbens sportchef Rasmus Olofsson med sina kunskaper om styrka och lyft (han är ju SM-medaljör i lag inom tyngdlyftning, utöver att han har varit en duktig mångkampare själv) och klubbens anställde tränare och ungdomsansvarige Magnus Wickert med sina specialkunskaper om häckträning.

- Det var en lyckad helg med mycket diskussioner om svensk mångkamps framtid samt praktiska träningar i häck, skivstångsteknik och trappa/slädlöpning (när man springer med tyngd släpandes bakom sig), sammanfattar Janne Samuelsson samlingen som ägde rum i Sätrahallen i helgen. 

Totalt deltog 25 aktiva och 20 tränare.

Svenska friidrottsförbundet uppmärksammade samlingen på sin webb. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se