Axel Djurberg. Foto: Deca Text&Bild

Första byggmötet avklarat inför IP renoveringen

2021-08-13 | Magnus Wickert

Måndag 23 aug startar först etablering och rivning av befintliga banor innan det nya ska byggas. Äldre träningsgrupper 2010 och äldre har träning på Spånga IP istället men ni kör samma tider som tidigare. Yngre grupper 2011 och yngre använder friidrottsytorna på Maltesholmsskolan, Smedshagsskolan och Hässelby Villastadsskolan. Dessa ytor är ej bokningsbara så det är bara att köra igång där. Spånga IP är bokat men räkna med att vi samsas med bland annat Bromma IF.

Det kommer att bli en jättebra renovering som kommer att genomföras i två steg. Nu under hösten kommer således alla rundbanor och rakbanor att få ny beläggning och linjemålning. Höjd- och spjutansatsen utanför klubbhuset förlängs ca 7-8m in på gräset så att banorna håller rätt mått.

Andra spjutansatsen vid målgången förlängs också ca 10m in på gräset så att den också har fullstort mått. 

Den andra kulringen flyttas och anläggs vid ingången till kurvan utanför klubbhuset. Det innebär att vi kommer att ha två av allt för teknikträningen framöver.

Ansatsbanorna för längd och stav åtgärdas först nästa år. Men då planeras istället att anlägga en dubbel längd och en dubbel stavbana längs bortre långsidan mellan rundbanorna och staketet in mot kastplanen. 

Det kommer att bli ett jättelyft för friidrotten att få ny beläggning och förbättrade möjligheter för all teknikträning. Stockholms Stad är beställare av jobbet som är en totalentrepenad. Arbetet beräknas pågå vecka 34-40. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se