Axel Djurberg. Foto: Deca Text&Bild

En riktig presentation av Calle

2018-12-28 | Jan Samuelsson

Vi är mycket glada över att få presentera Carl ”Calle” af Forselles som ett mycket fint nytillskott till klubben! Även Marlon Tollefors får en liten presentation.

Calle i hoppartagen. Privat bild.

Calle har varit med på klubben hemsida redan. Det var när han fick Stockholms friidrottsförbunds pris för årets 17-åring. Men någon riktig presentation har det inte blivit. Den kommer här:

Calle är en riktig glädjespridare och positiv kille! Han har redan fram till 17 års ålder skaffat sig fina meriter och fina resultat. Calle är mångkampare med hoppgrenar och häck som sina vassaste grenar. Faktum är att han har sin främsta merit i 3-steg från sommarens ungdoms-EM i Ungern, där han hoppade till sig ett silver med grymma 15,36 ! Vid ungdomsfinnkampen segrade han i stavhopp med perset 4,80 och i höjd har han hoppat hela 2,07 redan som 16-åring!

Calle går på löpargymnasiet i Sollentuna och bor även inackorderad där på deras studentboende då det annars blivit lite långt att åka hemifrån Älta till och från skolan och träningarna i Sollentuna i princip varje dag. En bidragande anledning till valet av Hässelby som klubb är att Calle lärt känna Anton Axelsson, Gustav Gahne och Lovisa Bivstedt på löpargymnasiet. Han tycker också att den fina stämningen i Hässelby, bl.a. i våra tält på olika SM tävlingar känns inspirerande!

Den kommande säsongen 2019 när Calle blir 18 år och främst får tävla i 19-års klassen innehåller många spännande tävlingar men allra mest ser han fram emot junior-EM för 19 år och yngre, som ju dessutom äger rum i Sverige, nämligen i Borås  18-21/7 ! Sedan om vi får se Calle i tiokampen, 3-steg, stavhopp eller någon annan gren blir spännande att sia om?

Varmt välkommen till Hässelby friidrott Calle och lycka till nästa år !

Läs om priset som Calle fick som bästa 17-åring >>>

Löparcoachen Albin Johansson lägger till att Marlon bör hälsas välkommen han med. Marlon Tollefors blev tävlingsklar den 15 december. Han är född 2004 och kommer ifrån Danderyds SK. Marlon springer 800 meter och längre.  


 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se