Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Elliot leder SM i sjukamp

2024-01-20 | Bengt Jansson

21-årige Elliot Duvert leder sjukampen vid inne-SM i mångkamp efter den första tävlingsdagen. Elliot, som var trea vid JVM i tiokamp 2022 är fem poäng före rutinerade Marcus Nilsson från Högby som var fyra i tiokamp vid EM 2022. Kevin hade följande resultat i Sollentunahallen; 60 m 7,35, längd 7,00, kula 13,36 och höjd 1,97. Längdresultatet är nytt inne-pers.

Elliot stukade foten vid en tävling för två veckor sedan, och det var länge osäkert om han skulle kunna starta i inne-SM. Han tävlade nu med tejpad fot. Elliot får svårt att hålla undan för Marcus Nilsson under söndagen.

Elliot har dessutom en klar leding i M 22-klassen.

23-årige Theodor Duvert ligger på åttonde plats med 2 560 poäng och 21-årige Kevin Duvert på artonde plats med 2 173 poäng.

Calle af Forselles, som var en av favoriterna till segern, inledde starkt med seger i första grenen 60 m på 7,06. Sedan drabbades han tyvärr av en lättare bristning i baksidan av låret vid längdhoppet och bröt tävlingen. Även Gabriel Heen bröt sjukampen.

Flerfaldige svenske mästaren Fredrik Samuelsson har ännu inte återhämtat sig efter fotskadan han fick vid SM i somras och tävlar därför inte inomhus i vinter. Fredrik siktar in sig på comeback i tiokamp i maj.

I Juniorklassen har Erik Larippa Taxell öppnat starkt i P19 där han efter dag ett är fyra med 2 987 poäng. Efter en längre tids skadeproblem är Erik äntligen tillbaka i bra slag. Tre nya fina personliga rekord och ett tangerat rekord efter den första dagen.

Yngre bror Edwin Larripa Taxell är femma i P16 med 1 711 poäng. Edwin har trots en del sjukdomsfrånvaro under hösten lyckats sätta Pers i samtliga grenstarter.

Alvin Daniels har åttonde plats i P15 med 1130 poäng. Alvin gör nu sitt allra första USM och har verkligen startat respektlöst. Personligt rekord i samtliga grenar direkt i debuten.

Resultat inne-SM mångkamp >>>

ANDERS OLSSON


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se