Långlöpargrupp

Det var en Bellman, en redcord och ett terräng-SM!

2017-07-25 | Marianne Fricke Stjernström

Gruppen springer Bellmanstafetten den 23 augusti, terräng-SM den 28 oktober och där emellan kommer Mia Edvardsson och visar hur man jobbar med styrkeredskapet redcord i gymmet.

 


Ett av de tidigare Bellmanlagen, första gången vi fick vara i ett tält.

Det är nu med ledigheterna som man kan fundera över tiden som ska komma. Därför känns det vettigt att lägga ut gruppens planering för början av hösten. Vi börjar onsdagen den 23 augusti med att flytta träningen till Bellmanstafetten! Den 16 september kommer Mia Edvardsson att visa och berätta om styrketräningsredskapet redcord som hänger i gymmet och lördagen den 28 oktober flyttar vi träningen till Terräng-SM som går i Huddinge.

Gruppen har en lång historia på Bellmanstafetten. Nytt för i år är att vi springer på en onsdag. Det beror på att Bellmanstafetten i år bara går på vardagar. Men det blir bra. Tre lag är anmälda Hässelby SK: Långlöpare vit, svart och röd. Anmäl dig med ett mejl till marianne.hsk@telia.com. Vill någon kompis eller familjemedlem springa för gruppen så går det bra! Märk gärna mejlet genom att skriva "Bellman" i ämnesraden.

Efter loppet brukar de tävlande få en picknick-korg och det är mysigt att äta tillsammans efter tävlingen. Vi kommer att ha ett eget tält. Om du av någon anledning inte kan springa vore det kul om du ändå kommer för att heja! Det gäller även nära och kära som kanske har lust att titta på. 

 

Klubben köpte in redcord för några år sedan efter entusiastiska diskussioner. Du måste ha sett de röda trådarna hänga i gymmet precis vid ytterdörren. De ska vara fantastiska att träna med. Man hittar obalanser i muskelstyrkan - värdelöst eftersom obalanser så lätt leder till skador. Och tränar upp muskulaturen genom styrkeövningar med redskapet. 

Den 16 september kommer Mia Edvardsson som springer med oss då och då för att berätta om träningsformen och visa övningar. Mia är utbildad hälsopedagog på GIH och jobbar med idrottsmassage och träning.

Vi träffas kl 9:30 i gymet. Mias genomgång är 45 minuter, sedan tränar vi som vanligt, bara en kvart senare. 

Läs om redcord här >>>

 

I år är Terräng-SM förlagd till Stockholm, Huddinge för att vara mer precis. Veteran-SM och ungdoms-SM går samtidigt som senior-SM. Gruppens lördagsträning den 28 oktober flyttas dit. Vi ska tala om att vår grupp är stor och tuff, till för alla och att vi har kul genom att ställa upp. Målet är att varannan veteran ska ha vitt tävlingslinne med rödsvart rand. Kommer vi att nå det?

Anmäl dig till marianne.hsk@telia.com med den vanliga tävlingsuppställningen och ange vilken klass du springer i. Skriv gärna Långlöpare Terräng-SM i ämnesraden.

 

Aktuella klasser:

12 km för män seniorer

8 km för kvinnor seniorer och män veteraner 35-55 år

4 km för män seniorer, kvinnor seniorer och kvinnor veteraner 35 år och äldre samt män veteraner 60 år och äldre.

 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se