Conny Silfver går i pension efter mer än 40 år som Hässelbyare.

2021-03-31 | Tommie Nordh

Conny kom till Hässelby 1980 från Järvsö. Han hade med sig två SM medaljer i bagaget, ett silver och ett brons. I Hässelby utvecklades han till en jätte, först som aktiv och senare som tränare. Det blev det ytterligare nio seniormedaljer varav fyra guld. Tre av gulden i mångkamp och ett i 110 m häck. Conny var med på ett senior EM 1982. Han deltog även i det allra första VM som arrangerades 1983 och det var i Helsingfors. Inför OS 1984 såg det bra ut men skador satt stopp för Connys försök att kvala in. Conny vann dessutom amerikanska collegemästerskapen två gånger, 1981 och 1982.

 

Lite på övertid var Conny även med och vann klubbens första lag SM guld 1991. Det är stort då klubben alltid prioriterat lagtävlingar. Conny var med och sprang stafett parallellt med att han var där som tränare.  Vid den tiden så hade Conny nämligen redan påbörjat sin andra karriär i Hässelby, nu som tränare. Den karriären har fortsatt ända fram till nu. Conny har varit viktig för otaliga aktiva både som duktig tränare och som ”speaking partner” i alla typer av frågor. Viktig för många såväl idrottsligt och som ett stöd i vardagen, tränarrollen är mångsidig.

 

När det gäller antal SM medaljer som ”hans aktiva” vunnit så har det passerat 250 totalt varav 63 stycken har varit senior medaljer. Viktigare har ändå varit den trivsel han bidragit till vid träning och tävling.

 

Connys betydelse kan ni bl.a. se i den mångkamp i avtackningar som har och kommer att äga rum. Det började med att kollegorna och några av oss lite äldre ledare hade en korvgrillning på IP med Conny som hedersperson. Ungdomsgruppen har också haft sin egna avtackning i samband med en träning. Här på hemsidan hittar ni den här artikeln men även ett kollage av minnen förmedlade av aktiva och kollegor. Klubben kommer dessutom att återkomma till Conny när pandemin är över med ytterligare en avtackning. Puuh det blir åtminstone en sista femkamp för dig Conny.

 

Conny bor numera i Tyresö där det är nära till naturen och när till vatten.  Det ger möjligheter att kunna prioritera friluftslivet även i en vardag som pensionär. Promenader, fiske, svampplockning och troligen en hel del golf blir det nog. Den viktigaste förändringen blir ändå att Conny äntligen kan ta fyra, fem veckors sammanhängande semester över sommaren. Vi får se om han klarar av att hålla sig borta från sommarens tävlingar men nu finns i alla fall möjligheten till en riktig sommarsemester med golf och fiske.

 

Ett intresse som Conny får se upp med som nybliven pensionär är smacken för godis och chips. Conny är något av ”periodare” när det gäller godis o chips men det menas att han gör korta avbrott där han intalar sig själv att han äter nyttigt. Kämpa vidare med ett godis och chips fritt liv.

 

Vem som kommer att sakna vem mest, ja det är frågan. Vi i klubben som saknar Conny eller Conny som saknar klubbens aktiva, ledare och kollegor+ Svaret på den frågan får framtiden utvisa.

 

Det vi med säkerhet vet idag är att vi kommer att sakna dig och att du förtjänar ett stort och varmt tack från oss alla för dina insatser i klubben under drygt 40 år. Du började som aktiv och fortsatte som tränare, det är stort. Du har starkt bidragit till klubbens utveckling. En trygghet för oss är att du lovat att hjälpa till lite med träning även i framtiden.

 

Ett stort tack för allt du gjort och lycka till med livet som pensionär från alla oss i Hässelby SK Friidrott.

 

Bengt Olsson

Ordförande


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06