Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Charlotte och Lisa före två av tidernas största

2015-06-28 | Anders Olsson

Några veckor efter den fina insatsen i ASICS Stockholm Marathon testade Charlotte Karlsson formen genom att springa premiären för det nya loppet Nike Women´s 10 km.

I härligt väder var Charlotte på lördagskvällen näst snabbast på den fina 10 km-banan i hjärtat av Stockholm.

 


Charlotte Karlsson i det linne som alla deltagare i Nike Women's 10km fick för att använda i loppet, var tvåa i Stockholms nya tjejlopp, där hon besegrade två av tidernas främsta kvinnliga maratonlöpare. Foto: Torbjörn Sköldefors.

 

Strax bakom Charlotte kom överraskande Lisa McRae, som är en av Hässelbys bästa löpare genom tiderna, men som inte längre gör någon elitsatsning.

Både Charlotte och Lisa nådde målet i Kungsträdgården före två av tidernas största kvinnliga långlöparstjärnor; Joan Benoit-Samuelson och Paula Radcliffe, som Nike flugit in till Stockholm för att medverka i detta lopp.

Benoit-Samuelson från USA vann OS-guld i maraton i Los Angeles 1984 – första gången maraton för damer fanns med på OS-programmet.

Radcliffes 2.15.25 är sedan 2003 ohotat världsrekord för damer i maraton.

Inte sedan maratonloppen vid VM i friidrott i Göteborg 1995 har två så stora stjärnor som Samuelson och Radcliffe tävlat i ett svenskt långlopp.

Nike Women´s 10 km, där Hässelby och Spårvägen är tekniska arrangörer, hade hela 4 200 anmälda löpare. Det är ungefär dubbelt så många som Tjejmilen eller Stockholm Marathon hade första året.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se