Bild på Simon Pettersson

Långlöpargrupp

Bästa Bellmanplaceringen!

2016-08-20 | Marianne Fricke Stjernström

Det var rekordantal lag anmälda från Hässelby SK:s Långlöpare. Hela tre stycken, men så fick vi dubbla ett antal sträckor. Första laget var sexa. Långlöpargruppens bästa Bellmanplaceringen hittills. 

Bellmanstafetten har blivit synonymt med terminsuppstart för klubbens motionsgrupp. I år var det ovanligt många som ville vara med om denna roliga och avspända tävling vid Stora skuggan. De stora nyheterna i år var att förstasträckan var delad och att det bara fanns en klass (att det inte fanns herr- och damklass alltså, utan alla räknas tillsammans.)

Varje lag består av fem löpare. I år sprang löpare ett och två bara ungefär 2,5 kilometer var, och de övriga tre 5 km. Det var ganska skönt för de löpare som dubblade att de började med en lite kortare sträcka. 

Vi satsade på ett snabbare lag och sedan var ambitionen att göra två relativt jämna lag. Det visade sig vara knepigt, det blev istället ett pussel för att få dem som dubblade att hinna vila lite mellan sträckorna. 

Men roligt var det. Solen sken och picknicken är så god! Vi satt utanför vårt tält och kalasade efter loppet. Bättre kan man inte ha. Äta efter en fysisk prestation och trevligt sällskap i ett härligt väder. 

 

Lag ett blev 6:a med tiden 1:14:50

Lag två blev 56:a med tiden 1:32:35

Lag tre blev 167:a med tiden 1:43:03

337 lag totalt var med på lördagens Bellmanstafett. 

Läs mer!


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se