Bild på Frida Åkerström

Långlöpargrupp

Annorlunda långpass på söndag

2019-04-19 | Marianne Fricke Stjernström

På söndag den 21 april blir det ett annorlunda långpass. Cirka tre mil ska avverkas men det delas upp i tre skilda träningar under dagen. Gruppen laddar för Ragnar Lake Mälaren.

 


Foto: Marianne Fricke Stjernström.

 

Ragnar Lake Mälaren går 15-16 juni. Långlöpargruppen har anmält sig. Tio löpare ska springa stafett runt Mälaren. 

Loppet startar vid Gripsholms slott precis vid Mälarens strand och går genom Strängnäs, Eskilstuna, Köping, Västerås och Enköping. Efter att ha passerat ytterligare fyra slott ska laget springa tillsammans i mål på Lovön, vid det vackra Drottningholms slott.

Varje lagmedlem springer tre gånger där varje sträcka är 5-15 km och olika utmanande. Med lite träning kan nästan vem som helst bli en Ragnarian.

Klockan nio på söndag samlas alla som vill vara med på första träningen på Hässelby IP. Då är de Hässelbyloppets bana som ska avverkas. 

Efter lunch och vila är det dags för nästa pass, kl 14. Då blir det en del backlöpning i Hässelby Hills, 10,5 km med 123 meter i stigning. Samlingen är på Hässelby IP.

Dagens sista pass börjar klockan 18, även då utgår löparna från Hässelby IP och då är det Grimstaspåret som hägrar. 

Det går bra att hänga på bara på ett pass, eller på två, men tanken är att de som anmält sig får en första möjlighet att prova att springa tre gånger på bara en dag. 

Gruppen kommer att göra om denna träning under våren.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se