Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Angelica i bräschen för antidopingkörkort

2016-06-16 | Marianne Fricke Stjernström

I veckan har Riksidrottsförbundet, RF, lanserat en ny webbaserad utbildning som hjälper idrottare på alla nivåer att lära sig mer om antidopingarbete. Först ut att göra utbildningen Ren Vinnare var Hässelbys stavhopperska Angelica Bengtsson. 

 Riksidrottsförbundet, RF, har lanserat en ny webbaserad utbildning som hjälper idrottare på alla nivåer att lära sig mer om antidopingarbete. Först ut att göra utbildningen Ren Vinnare var Hässelbys stavhopperska Angelica Bengtsson. 
– För mig är det självklart att följa spelets regler, jag vill göra rätt. Och för att kunna göra rätt behöver jag veta vad som gäller, säger Angelica till rf.se


Utbildningen Ren Vinnare vänder sig till alla som idrottar i Sverige. Oavsett om man är elitidrottare eller i början av sin idrottskarriär bör man ha koll på det viktigaste inom antidoping. 
 

Friidrott.se lyfter Angelica Bengtsson lyfter fram att utbildningen var enkel men att hon ändå lärde sig sånt som hon inte känt till innan. 
– Jag lärde mig nya saker både om bieffekter av doping men också om kosttillskott. Det talas ofta om bieffekter av anabola men inte så mycket mer. Det kändes viktigt och intressant att det fanns med, säger Angelica Bengtsson. 

Svensk Friidrott är det första idrottsförbundet i landet som ska börja använda den nya utbildningen, och den är ett steg i processen att ta ett antidopingkörkort, något som från och med första januari nästa år är ett krav för att få representera det svenska friidrottslandslaget,


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se