Fotograf Sofia Boman

Angelica Bengtsson lägger av

2021-11-01 | Bengt Alfredsson

Angelica Bengtsson, som är en av Hässelbys mest framgångsrika friidrottare genom alla tider har beslutat sig för att lägga av med att hoppa stav för att istället satsa på studier.
– Jag är 28 år, och nu tycker jag att det är dags att göra något annat.

Angelica Bengtsson har hållit på med stavhopp sedan hon var i tioårs åldern. Nu tycker hon att det är dags att göra något annat. Foto: DECA

Trots att det endast var fem hoppare som klarade högre höjd än Angelica i sommarens OS-final var Angelica inte nöjd.
Ända sedan Angelica tävlade i ungdomsklassen har hennes mål varit att hoppa fem meter.
– Det känns inte längre som ett realistiskt mål, säger Angelica som noterade sitt personbästa 4,80 i fjolårets VM-final.
– Jag har funderat över framtiden ett bra tag, och speciellt efter OS kändes det som att jag hade försökt allt jag kunnat.
– Nu är jag sugen på att få start på det riktiga livet.
– Jag har läshuvud och nu vill jag satsa på mina studier.
Angelica har sökt till tekniska högskolan.

Angelica, som tävlat för Hässelby sedan 2009 har samlat ihop en imponerande samling mästerskapsmedaljer; sju SM-guld utomhus och sju inomhus, ett guld i ungdoms-OS, ett guld i ungdoms-VM, två guld i junior-VM, ett guld i junior-EM, två guld i U23 EM, ett brons i senior-EM utomhus, två brons i senior-EM inomhus.

Angelica har noterat flera svenska rekord inomhus och utomhus samt flera världsrekord i olika ungdoms- och juniorklasser.

Trots att Angelica i många år har tillhört världseliten har hon lojalt ställt upp i lag-SM och tävlat mot klent motstånd för ta viktiga poäng för klubben. Den senaste guldmedaljen i lag-SM vann Angelica i somras. 

Hässelby SK önskar Angelica lycka till!


ANDERS OLSSON


 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se