Agnes och Elmar kvalade till NCAA-Nationals

2014-11-15 | Johan Engholm

Agnes gjorde ett mycket starkt lopp och belv trea i damloppet i sin region, South Central. Och Elmars New Mexico kvalade med viss möda in som lag, efter ett starkt lopp av Elmar.

Agnes SMU blev trea i lagtävlingen och det räcker inte till en lagbiljett till Nationals. South Central-regionen är för svag för att få med några ytterligare lag utöver de två direktkvalificerade lagen, Arkansas och Baylor. Agnes tredje plats räckte dock med marinal till en individuell inbjudan till Terre Haute. De fyra bästa tjejerna som inte ingår i ett inkvalat lag, och bland dem var Agnes först. Agnes tid på den sex km långa banan i Fayetteville, Arkansas blev 20.11. Emil Blomberg kom aldrig till start i herrloppet, efter en serie med luftvägsinfektioner.

Resultat, NCAA-Regionals, South Central

Elmar gjorde ett starkt lopp i Albuquerque i den stentuffa Mountain-regionen. Tävlingen avgjordes i fina förhållanden, men på hög höjd vilket gjorde tävlingen extra tuff. Elmar blev 31:a och tredje löpare i laget, klart bättre än på conference för två veckor sedan då han var sjätte löpare. Sammantaget räckte dock laget in till bättre än en sjunde plats. I den vansinnigt starka regionen räckte det dock till en Terra Haute-biljett. New Mexico kvalade in som 29:e av 31 lag, genom att hela sju herrlag från Mountain fick en inbjudan till nästa helgs final. Elmars tid blev 30.44, som med NCAA:s officiella konvertering är värt 29.45 på havsnivå. Nu var dock 10 km-banan något kort, 200m saknades enligt uppgift.

Resultat, NCAA-Regionals, Mountain

I den västra regionen blev det inget nationals-kval för Sanna Mustonens Portland. De blev sjunde lag i tävlingen. För Sannas del blev det en 52:a pölats individuellt på 21.25 över de 6 km på Stanfords golfbana.

Resultat, NCAA-Regionals, West

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se